24. července 2016 • 15:36

První útok na titul nevyšel. Siniaková ve finále v Bastadu padla

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvacetiletá česká tenistka Kateřina Siniaková ve svém prvním finále na okruhu WTA neuspěla, v Bastadu prohrála s šestou nasazenou Laurou Siegemundovou 5:7 a 1:6. Zkušená Němka, 40. hráčka světa, vyhrála za hodinu a 22 minut a získala svůj premiérový titul.



Siniaková držela se soupeřkou krok jen v prvním setu do stavu 5:5, kdy přišla o podání. Druhá sada už poté byla jasnou záležitostí osmadvacetileté Němky a česká hráčka duel zakončila dvojchybou.

Siniaková do svého prvního finále mezi elitou prošla až z kvalifikace a ve Švédsku mimo jiné vyřadila turnajovou dvojku Saru Erraniovou z Itálie. Dvacetiletá 92. hráčka světa také prohrála první finále ve dvouhře v kariéře, když si na nižším okruhu ITF zahrála o titul sedmkrát a vždy úspěšně.

"Byl to pro mě skvělý týden a jsem moc šťastná, že jsem si tu zahrála finále," citoval Siniakovou web tenisportal.cz. "Nebyl to úplně můj den, ale Laura hrála velmi dobře," dodala rodačka z Hradce Králové, která si v novém světovém žebříčku polepší z 92. na 79. místo. Jejím maximem je 65. pozice.

Tenisový turnaj žen v Bastadu ve Švédsku (antuka, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Siegemundová (6-Něm.) - Siniaková (ČR) 7:5, 6:1.

Čtyřhra - finále:
Mituová, Rosolská (Rum./Pol.) - Kerkhoveová, Marozavová (Niz./Běl.) 6:3, 7:5.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud