Pavel Novotný
22. srpna 2016 • 11:35

Triumf Plíškové? Předstihla Kvitovou, má 12 milionů a pomohla Sereně

Vstoupit do diskuse
0
  • Karolína Plíšková slaví největší  úspěch kariéryKarolína Plíšková slaví největší úspěch kariéryFOTO: Reuters

    Největší  úspěch kariéry pro Karolínu Plíškovou! Česká tenistka se na turnaji série Masters v Cincinnati prezentovala fantastickými výkony, které ji dovedly až k celkovému vítězství, když ve finále smetla světovou dvojku Angeligue Kerberovou. Pro čtyřiadvacetiletou tenistku však vítězství na prestižním klání znamená víc než "jen" další turnajový triumf.

  • Zachránila Serenu

    Jediný zápas chyběl finálové soupeřce Karolíny Plíškové Němce Angelique Kerberové k tomu, aby po třech a půl letech sesadila z trůnu dosavadní suverénní královnu a držitelku rekordních 22 grandslamových titulů Serenu Williamsovou . Veškeré sny ji však rozmetala Češka s dělovým servisem, která soupeřku smetla za 62 minut 6:3, 6:2.

    Malá váza pro poraženou finalistku Angelique Kerberovou, velká pro vítězku Karolínu PlíškovouFoto Reuters

  • Největší úspěch kariéry

    Pět turnajů vyhrála přes svým triumfem v Cincinnati Karolína Plíšková. Svým významem se však žádný z nich ani zdaleka nepřiblížil tomu poslednímu. Na turnaji v Cincinnati startovala kromě Sereny Williamsové prakticky celá světová špička. Plíšková na své spanilé cestě vyřídila bez větších problémů jak v semifinále světovou trojku Garbiňe Muguruzaovou, tak ve finále Angelique Kerberovou. Obě hvězdy uhrály na českou tenistku dohromady osm gamů.

    Karolína Plíšková slaví se svým koučem Jiřím Vaňkem. Při největším úspěchu české tenistky nechyběl ani její přítel Michal Hrdlička (vpravo)Foto ČTK

  • Poprvé českou jedničkou

    Šest let vládla českému ženskému tenisu Petra Kvitová . Dvojnásobná wimbledonská vítězka měla svého času velmi blízko i pozici světové jedničky, od které po její životní sezoně 2011 dělily dvě výhry. Stejně jako Kerberová však (zatím) na absolutní trůn nedosáhla. Teď musí předat vládu i nad českým tenisem, ze kterého ji sesadila právě Karolína Plíšková, které patří jedenáctá příčka. Kvitová je v nejnovějším vydání žebříčku čtrnáctá.

    ČESKÉ TENISTKY V TOP 100
    Karolína Plíšková 11.
    Petra Kvitová 14.
    Barbora Strýcová 19.
    Lucie Šafářová 35.
    Kateřina Siniaková 73.
    Denisa Allertová 90.

    Tenistka Karolína Plíšková na turnaji v CincinnatiFoto EPA

  • Rekordní Prize Money

    Až do letošního turnaje v Cincinnati si Karolína Plíšková vydělala téměř 4,5 milionu dolarů (asi 106 milionů korun). Teď však své bankovní konto pořádně zvětší. Za triumf na prestižním podniku inkasuje 515 tisíc dolarů (asi 12 milionů korun). O takových částkách se olympionikům na včera skončených Hrách mohlo jen zdát.

    Karolína Plíšková líbá trofej pro vítězku turnaje v Cincinnati po finálovém triumfu nad Angelique KerberovouFoto EPA

  • Dokonalá hra

    Co Karolínu Plíškovou v posledním roce nejvíce trápilo? Kromě tradiční výsledkové i herní bídy na grandslamech především nevyrovnané výkony, které se projevovaly jak skvělými výsledky, tak i nečekanými propadáky v prvních kolech s nepříliš známými soupeřkami. Teď česká tenistka předváděla precizní hru od prvního do posledního utkání.

    "Servis byl výborný, forhend byl výborný, bekhend byl výborný. Hrála jsem agresivní tenis téměř bez chyb. Nebyla jediná věc, se kterou bych byla nespokojená. Čekala jsem v v průběhu zápasu komplikace, ale žádné nepřišly, jsem šťastná," jásala po finálovém utkání Plíšková.

    Karolína Plíšková vypadla ve druhém kole WimbledonuFoto Reuters

  • Udržela šanci na rekord Sereny

    Serena Williamsová může české tenistce děkovat ještě z jiného důvodu než "jen" z toho, že je stále světovou jedničkou. Díky triumfu Plíškové v Cincinnati totiž stále může pomýšlet na překonání rekordu legendární Steffi Grafové v počtu nejvíce týdnů v pozici světové jedničky v řadě. Američanka se drží na trůnu nepřetržitě 184 týdnů, Grafové se to povedlo ještě o dva více.

    Ta je moje! Karolína Plíšková s trofejí pro vítězku turnaje v CincinnatiFoto EPA

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud