23. srpna 2016 • 08:16

Kvitová se v 1. kole v oblíbeném New Havenu trápila, postup ale vydřela

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová se v prvním kole oblíbeného turnaje v New Havenu, který už třikrát vyhrála, natrápila s Američankou Louisou Chiricovou, ale nakonec zvítězila 1:6, 6:1 a 6:3. V dalším kole se nasazená šestka utká s Kanaďankou Eugenií Bouchardovou.



Kvitová hned v úvodní hře vzala Chiricové servis, následně ale prohrála šest gamů za sebou a tím i první sadu. Druhý set získala stejným poměrem Češka, v rozhodujícím vedla už 4:1. Následně sice ztratila podání, ale nakonec po více než hodině a půl dovedla zápas proti 78. hráčce světa do vítězného konce.

"Na první kolo to byl těžký duel, ale naštěstí jsem to otočila," řekla po utkání obhájkyně titulu. "Vynechala jsem Cincinnati a z Ria jsem nepřijela v ideální kondici, takže jsem šťastná, že jsem vyhrála," dodala bronzová z olympijských her.

Ve Winston-Salemu postoupil Rosol

Tenista Lukáš Rosol porazil turnaji ve Winston-Salemu, kde předloni získal svůj druhý a dosud poslední titul na okruhu ATP, Dominikánce Víctora Estrellu 6:4, 1:6 a 6:1 a postoupil do druhého kola. V něm se poprvé v kariéře utká se čtvrtým nasazeným Američanem Stevem Johnsonem, kterému patří ve světovém žebříčku 21. místo.

Rosol získal úvodní set díky jedinému brejku v deváté hře. Následující sada se mu ale vůbec nepovedla a na poslední chvíli odvrátil "kanára". V rozhodujícím setu už Čech dominoval a zápas zakončil po více než hodině a půl čistou hrou.

Ve druhém kole je i Jiří Veselý, který se střetne s pátým nasazeným Kevinem Andersonem z JAR.

Tenisový turnaj žen v New Havenu v USA (tvrdý povrch, dotace 761.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Kvitová (6-ČR) - Chiricová (USA) 1:6, 6:1, 6:3, Konjuhová (Chorv.) - Dayová (USA) 6:0, 6:3.

Tenisový turnaj mužů ve Winston-Salemu (tvrdý povrch, dotace 720.940 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Rosol (ČR) - Estrella (Dom. rep.) 6:4, 1:6, 6:1, Millman (Austr.) - Nišioka (Jap.) 4:6, 6:3, 6:4, García-López (Šp.) - Džumhur (Bos.) 7:6 (7:0), 6:1, Džazírí (Tun.) - Albot (Mold.) 6:2, 6:4, Schwartzman (Arg.) - Kukuškin (Kaz.) 6:0, 6:2, Fritz (USA) - Tiafoe (USA) 6:1, 6:4.

2. kolo:

Gasquet (1-Fr.) - Evans (Brit.) 6:4, 4:6, 6:3, Robert (Fr.) - Delbonis (13-Arg.) 6:4, 5:7, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud