4. listopadu 2016 • 21:43

Berdych přišel u Turnaj mistrů, Murray je výhru od tenisového trůnu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Tenista Tomáš Berdych prohrál ve čtvrtfinále v Paříži 6:7, 5:7 s Britem Andym Murraym a nezahraje si letos na Turnaji mistrů, kde startoval nepřetržitě od roku 2010. Jednatřicetiletý Čech potřeboval k naději na postup do Londýna účast minimálně v semifinále pařížského turnaje série Masters.



Murray má díky postupu do semifinále na dosah pozici světové jedničky. Po nečekaném čtvrtfinálovém vyřazení Srba Novaka Djokoviče od Chorvata Marina Čiliče stačí Britovi k posunu na první místo žebříčku jediné vítězství.

Berdych měl s favorizovaným Murraym velkou šanci na vítězství ve vyrovnaném prvním setu. V tie-breaku český tenista vedl už 6:1, pak však o dva roky mladší Brit i díky jeho chybám ztrátu smazal a zkrácenou hru získal 11:9. Český hráč nevyužil v koncovce setu celkem sedm setbolů.

Zatímco v první sadě si ani jeden z hráčů nevypracoval brejkbol, druhý set začal ztrátou Berdychova podání. Murray si svůj servis držel a za stavu 5:4 podával na vítězství v zápase, český tenista ale riskantní hrou dokázal poprvé Skotovo podání prolomit a srovnat. Hned v dalším gamu ale po nevydařené smeči a následné dvojchybě o servis přišel a Murray výhodu při vlastním podání potvrdil.

Berdycha tak porazil v šestnáctém utkání podesáté a pošesté za sebou. O postup do finále, jež by ho poprvé v kariéře posunulo na první místo žebříčku, se Murray utká s vítězem čtvrtfinále mezi Kanaďanem Milosem Raonicem a domácím Jo-Wilfriedem Tsongou.

Djokovič nestačil na Čiliče

Murraymu ulehčil situaci sám Djokovič, jenž ve čtvrtfinále podlehl Čiličovi 4:6 a 6:7. Chorvat, který minulý týden získal titul v Basileji a postupem do pařížského čtvrtfinále si zajistil účast na Turnaji mistrů, porazil Djokoviče poprvé v kariéře. Osmadvacetiletý tenista o rok staršímu Srbovi podlehl ve všech předchozích 14 duelech, ale dnes skvěle servíroval a potvrdil výbornou formu.

Zápas mohl Čilič ukončit už ve dvanáctém gamu, kdy ještě Djokovič odvrátil dva mečboly, ale tie-breaku už Chorvat jasně dominoval a vyhrál ho 7:2. V semifinále se utká s Johnem Isnerem, jenž v americkém čtvrtfinále vyřadil Jacka Socka.

Dvanáctinásobný grandslamový šampion Djokovič je světovou jedničkou 122 týdnů od července 2014, předtím byl dvakrát v čele žebříčku ATP v letech 2011-2012 a 2012-2013.

Dvouhra - čtvrtfinále:

Murray (2-Brit.) - Berdych (7-ČR) 7:6 (11:9), 7:5,
Čilič (Chorv.) - Djokovič (1-Srb.) 6:4, 7:6 (7:2),
Isner - Sock (oba USA) 7:6 (8:6), 4:6, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud