2. ledna 2017 • 14:00

Létající Federer je zpět. Napouštěním vany jsem končit nechtěl, pobavil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Roger Federer oslavil na Hopmanově poháru hladký návrat na kurty po půlroční zdravotní pauze. Švýcarský tenista, kterého před zápasem přivítalo více než 13 000 fanoušků ovacemi vestoje, porazil Dana Evanse z Velké Británie 6:3, 6:4 a získal pro svůj tým úvodní bod. Druhý pak přidala Belinda Bencicová, která i přes zaváhání ve druhém setu přehrála Heather Watsonovou 7:5, 3:6, 6:2.



Za rozhodnutého stavu už tenisté ke smíšené čtyřhře nenastoupili. V úvodním utkání skupiny A porazila francouzská dvojice Kristina Mladenovicová, Richard Gasquet Německo reprezentované Andreou Petkovicovou a Alexanderem Zverevem 2:1.

Držitel 17 grandslamových titulů Federer v únoru podstoupil operaci kolena, French Open vynechal kvůli problémům se zády a v červenci předčasně ukončil sezonu, aby se mohl věnovat rehabilitaci. Ani v 35 letech ale nepomýšlel na konec kariéry.

"Myslím, že to záleží i na tom, jak se člověk zraní. Já se zranil při napouštění vany dětem, takhle bych se vážně nechtěl s tenisem rozloučit," rozesmál fanoušky v rozhovoru na kurtu bývalý první hráč světa, jenž se během pauzy v žebříčku propadl na 16. místo.

Federer se navíc vrátil ve velkém stylu, když utkání začal esem. Poté přidal i famózní smeč ve výskoku a několik dalších luxusních úderů.

Grandslamovou sbírku Federer nerozšířil od wimbledonského triumfu v roce 2012 a dobře si uvědomuje, jak je špička vyrovnaná. "Bylo by pěkné vyhrát další, bral bych samozřejmě i dva, tři nebo čtyři," usmíval se. "Je tam teď ale spousta dobrých hráčů, spousta mladých se dere nahoru. Rozdíly nejsou velké. Dám tomu šanci a uvidíme, jak to dopadne" dodal.

Tenisový Hopmanův pohár v Perthu (Austrálie):

Skupina A:

Francie - Německo 2:1
Mladenovicová - Petkovicová 2:6, 1:6,
Gasquet - A. Zverev 7:5, 6:3,
Mladenovicová, Gasquet - Petkovicová, A. Zverev 4:2, 4:1.

Švýcarsko - Velká Británie 2:0
Bencicová - Watsonová 7:5, 3:6, 6:2,
Federer - Evans 6:3, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud