6. ledna 2017 • 19:55

Berdych si finále v Dauhá nezahraje. S Murraym prohrál 3:6 a 4:6

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český tenista Tomáš Berdych skončil na turnaji v Dauhá stejně jako vloni v semifinále, nad jeho síly byl první hráč světového žebříčku Andy Murray. Brit protáhl výhrou 6:3, 6:4 svou vítěznou sérii na okruhu ATP na 28 zápasů a ve finále ho čeká Novak Djokovič.



Srbský tenista může v Dauhá dál pomýšlet na obhajobu titulu poté, co v semifinálovém duelu s Fernandem Verdascem odvrátil pět mečbolů. Druhý hráč světového žebříčku nakonec Španěla za téměř dvě a půl hodiny porazil 4:6, 7:6, 6:3.

Jednatřicetiletý Berdych nedokázal o dva roky mladšího Murrayho v posledních sedmi vzájemných zápasech porazit a ani tentokrát na něho nevyzrál. Po prvním setu, který rozhodl jediný úspěšný brejk soupeře, si nechal ošetřit kotník a na obrat už nedosáhl.

Devětadvacetiletý Djokovič porazil o čtyři roky staršího Verdasca v osmi z předchozích 12 vzájemných duelů a vyhrál i poslední utkání vloni v Dauhá. I tentokrát začal lépe, náskok jednoho brejku ale v prvním setu neudržel a ve zkrácené hře druhé sady se musel v zápase zachraňovat. Od stavu 2:6 odvrátil postupně pět mečbolů a v třetí sadě už soupeři šanci nenabídl.

Výsledky tenisového turnaje mužů v Dauhá

Dvouhra - semifinále:

Murray (1-Brit.) - Berdych (3-ČR) 6:3, 6:4.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud