Pavel Novotný
18. února 2017 • 20:00

Plíšková uspěla s dlouhými rukávy. Trofej je zlatá Hrdlička, jásal přítel

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nezvolňuje. Ani náhodou. Karolína Plíšková přidala na turnaji v Dauhá svůj již osmý turnajový triumf v kariéře, druhý v letošní sezoně. Další velký úspěch Plíškové ocenil i její přítel Michal Hrdlička. "Pojď, to je forma. Ta trofej, to je zlatá Hrdlička," psal na twitteru v narážce na cenu, který čtyřiadvacetiletá tenistka získala, bývalý sportovní moderátor.



Hodinu a dvacet minut. Tak dlouho trvala cesta Karolíny Plíškové za druhým letošním triumfem na turnaji v Dauhá. A že to nebyl jen tak ledajaký úspěch. Česká jednička zde musela sehrát čtyři zápasy v pěti dnech, poprvé v kariéře přehrála Dominiku Cibulkovou a Caroline Wozniackou, navíc ve finále si užila hodně netenisového mrazivého počasí.

Prostě start do sezony jako z pohádky. Tu začala Plíšková psát už na svém úvodním turnaji v Brisbane, který ovládla, na Australian Open si zahrála čtvrtfinále, kde si také připsala svojí dosavadní jedinou porážku s Chorvatkou Mirjanou Lučičovou, zařídila postup do semifinále Fed Cupu přes Španělky a naposledy triumfovala na turnaji v Dauhá.

A že to nebyla jednoduchá cesta. V semifinále a finále totiž čelila hráčkám, s kterými měla negativní bilanci 0:3. Jak Dominiku Cibulkovou, tak Caroline Wozniackou však dokázala porazit a dokráčela si tak pro svůj druhý turnajový triumf v roce 2017.

S gratulací přispěchal i přítel české tenistky Michal Hrdlička , který bezprostředně po triumfu vyvěsil na svém twitteru vzkaz. "Pojď, to je forma. Ta trofej, to je zlatá Hrdlička," psal sportovní moderátor.

Michal Hrdlička ocenil úspěch Karolíny PlíškovéFoto twitter.com

A že si takovou gratulaci Plíšková opravdu zaslouží, potvrzují i další skutečnosti. Zápas proti Dominice Cibulkové a čtvrtfinálovou dohrávku s Čínankou Zhangovou totiž musela odehrát v jediném dni. Díky dešti, který zápasy neustále odkládal, tak zvládla čtyři vítězné duely v pěti dnech.

"Mít dvě výhry v jednom dni je úžasné, navíc jsem poprvé v životě porazila Dominiku. Podmínky byly náročné, takže to nebyl špičkový tenis, ale vítězství se počítá," říkala po svém triumfu nad Slovenkou Plíšková.

Další parádní vystoupení české šampionky pak dovršilo finálové vítězství nad Wozniackou. "Mám skvělý start do sezony, což je vždycky hodně důležité. Snažila jsem se jako obvykle hrát agresivně a fungovalo to.  Porazit poprvé takové hráčky jako Dominiku a Caroline je úžasné," řekla Plíšková v rozhovoru na kurtu.

Zápas s Caroline Wozniackou a bývalou svěřenkyní Davida Kotyzy, který vede v současné době právě českou hvězdu, však musela Plíšková odehrát kvůli velmi chladnému počasí v dlouhých rukávech.

"Podmínky tu byly pro všechny tento týden hodně těžké. Byla zima, pršelo, snažily jsme se s tím nějak poprat. Takže i díky tomu je pro mě tento titul mimořádný," řekla šťastná tenistka.

Karolína Plíšková se tak v letošní sezoně může pyšnit úchvatnou bilancí patnácti výher a jediné porážky, navíc si upevnila třetí místo v žebříčku za dvojicí Serena Williamsová - Angelique Kerberová.

SESTŘIH: Plíšková vyhrála turnaj v Dauhá! Ve finále porazila Wozniackou
Video se připravuje ...

Fanoušci si během finálového zápasu Karolíny Plíškové s Caroline Wozniackou moc tepla neužili
Fanoušci si během finálového zápasu Karolíny Plíškové s Caroline Wozniackou moc tepla neužili

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud