1. března 2017 • 20:12

Berdych v Dubaji prohrál s Haasem už ve druhém kole, vypadl také Federer

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Berdych i sedminásobný vítěz turnaje Roger Federer dohráli v Dubaji už ve druhém kole. Pátý nasazený Berdych, čtrnáctý tenista světového žebříčku, nestačil na Nizozemce Robina Haaseho a prohrál 6:3, 3:6 a 4:6. Tak brzy se Berdych letos rozloučil s turnajem ATP poprvé. Federera měsíc po jeho triumfu na Australian Open zdolal senzačně Jevgenij Donskoj a odvrátil přitom tři mečboly.




Rodák z Valašského Meziříčí Berdych se přetahoval s 66. hráčem žebříčku ve třech setech rovné dvě hodiny. Každou sadu rozhodl jediný brejk: v první byl úspěšnější Berdych, ve druhém a třetím setu Haase. Českému tenistovi sebral servis v devátém gamu a zápas dopodával.

Berdych měl přitom v poslední hře tři brejkboly, jenže klíčové situace nezvládl a Haase ukončil dramatický souboj dvěma esy za sebou.

Loni nejlepší český tenista vypadl v Dubaji ve čtvrtfinále, dvakrát si na tamním podniku zahrál o titul. Letos zatím došel nejdále do semifinále v Dauhá a Rotterdamu, na Australian Open ho vyřadil ve 3. kole pozdější šampion Federer.

Ten se začal trápit s ruským kvalifikantem Donským od tie-breaku druhého setu. Zahodil tři mečboly a 116. hráč žebříčku vycítil šanci na životní úspěch. Byť Federer ještě vedl ve třetí sadě 5:2, Donskoj si vynutil další tie-break a v něm pak ještě předvedl obrat ze stavu 1:5. Proměnil hned první mečbol. Vítězná šňůra osmnáctinásobného grandslamového šampiona po půlroční zdravotní pauze a triumfu v Melbourne po osmi zápasech skončila.

Bez problémů si naopak dnes počínala světová jednička Andy Murray. Britský tenista ztratil s Guillermem Garcíou-Lópezem pouhé dva gamy.

Turnaj mužů v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 2,617.160 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Donskoj (Rus.) - Federer (3-Švýc.) 3:6, 7:6 (9:7), 7:6 (7:5).

Haase (Niz.) - Berdych (5-ČR) 3:6, 6:3, 6:4,

Monfils (4-Fr.) - Evans (Brit.) 6:4, 3:6, 6:1,

Verdasco (Šp.) - Bautista (6-Šp.) 6:4, 3:6, 7:5,

Pouille (7-Fr.) - Copil (Rum.) 6:1, 6:4,

Kohlschreiber (Něm.) - Medveděv (Rus.) 6:4, 6:4,

Murray (1-Brit.) - García-López (Šp.) 6:2, 6:0,

Džumhur (Bos.) - Granollers (Šp.) 6:3, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud