25. dubna 2017 • 14:37

Rosol chce na turnaji Prosperita Open najít ztracenou pohodu

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští tenisté Lukáš Rosol, Adam Pavlásek a elitní italský deblista Simone Bolelli budou nejvýraznějšími tvářemi čtrnáctého ročníku challengeru Prosperita Open 2017 v Ostravě. Turnaj dotovaný 75 tisíci dolary se bude hrát v Komenského sadech od soboty 29. dubna do 7. května.



„Dotaci se nám díky generálnímu partnerovi podařilo navýšit o 25 tisíc dolarů a díky tomu, že hráčům budeme hradit i ubytování, bude se hrát o stejné body jako na stovkových (dotace 100 tisíc dolarů) turnajích,“ informuje ředitel turnaje Václav Roubíček. Konkrétně bude brát vítěz turnaje 90 bodů do žebříčku ATP, poražený finalista 55 bodů.

Nejvýše postaveným hráčem bude rodák z Bílovce Adam Pavlásek (momentálně 107. na okruhu ATP). Ztracenou pohodu bude chtít v Ostravě najít jedenatřicetiletý Lukáš Rosol (161.), vítěz Davisova poháru z let 2012 a 2013. Velkým jménem je na přihláškách také Simon Bolelli.

„Na toho se osobně moc těším,“ nezastírá Roubíček. „Technicky vynikající tenista, svého času byl ve světovém žebříčku ve třetí desítce (v roce 2009 byl na 36. místě) a v deblu hrál Masters. S Fogninim patřili k absolutní špičce.“ To dokazuje i dva roky staré vítězství italského páru na Australian Open. „Bolelli se vrací po zranění, sám se ozval, že by měl zájem v Ostravě hrát, což nás potěšilo,“ dodal Roubíček.

Zajímavostí je, že poprvé v historii jsou na Prosperita Open přihlášeni i oba loňští finalisté. Do Ostravy míří obhájce Constant Lestienne z Francie i poražený finalista Zdeněk Kolář. Kromě dotace pořadatelé oproti loňsku navýšili i kapacitu areálu. Na větší tribuny se vejde o dvě stovky diváků víc. Vstupné zůstalo symbolické. 40 korun na den a 150 korun na celý týden.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud