14. června 2017 • 12:05

Plíšková se omluvila z turnaje v Birminghamu. Nadal bude hrát až na Wimbledonu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Semifinalistka antukového French Open Karolína Plíšková se odhlásila z turnaje na trávě v Birminghamu. Světová tenisová trojka se příští týden nezúčastní Aegon Classic kvůli lehce zraněnému lokti pravé ruky.



"Loket mě zlobí už pár týdnů, potřebuje si pořádně odpočinout. Vrcholem je samozřejmě Wimbledon, na který se musím co nejlépe připravit," uvedla Plíšková , kterou minulý týden v Paříži dělila jediná výhra od postu světové jedničky.

V přípravě na Wimbledon by měla od 25. června odehrát turnaj v Eastbourne, kde je aktuálně žebříčkově nejvýše přihlášenou hráčkou a bude obhajovat loňské finále.

Pětadvacetiletá Plíšková si postupem do semifinále Roland Garros výrazně vylepšila svůj předešlý nejlepší výsledek, kterým bylo 2. kolo. "A ráda bych i ve Wimbledonu překonala své dosavadní maximum, kterým je třetí kolo," doplnila.

Po návratu z Francie stihla v neděli den Nadačního fondu Karolíny Plíškové a předala šek na 200 tisíc korun na dětské onkologické oddělení v Motole. Začátkem týdne odletěla do Monte Carla, kde absolvuje kondiční přípravu.

V Anglii se nepředstaví ani čerstvý vítěz French Open Rafael Nadal . Jednatřicetiletý Španěl se omluvil z turnaje v londýnském Queen´s Clubu a na travnatém povrchu se představí až na Wimbledonu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud