20. září 2017 • 09:32

Plíšková válí i bez trenéra! V Tokiu slaví postup do čtvrtfinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karolína Plíšková si v prvním utkání po nedávném rozchodu s trenérem Davidem Kotyzou snadno poradila s polskou tenistkou Magdou Linetteovou a po výhře 6:2, 6:1 postoupila v Tokiu do čtvrtfinále. V něm se střetne s další bývalou světovou jedničkou Němkou Angelique Kerberovou, jež zdolala Rusku Darju Kasatkinovou 7:6, 6:3.



V repríze utkání prvního kola letošního US Open se zrodil navlas stejný výsledek, turnajová dvojka Plíšková nepřipustila žádné komplikace. Soupeřčino podání prolomila čtyřikrát, zatímco Linetteovou nepustila ani k jednomu brejkbolu a po hodině proměnila hned první mečbol.

S nasazenou sedmičkou Kerberovou se Plíšková naposledy utkala ve finále loňského US Open, po němž se Němka díky třísetové výhře stala světovou jedničkou. V červenci ji po 34 týdnech vystřídala v čele právě Plíšková, jež má s Kerberovou zápasovou bilanci 3:5.

Ve čtvrtfinále je v Tokiu i aktuální světová jednička Španělka Garbiňe Muguruzaová, která porazila olympijskou vítězku z Ria de Janeiro Mónicu Puigovou z Portorika 6:4, 6:0.

Pod vedením bývalého kouče Petry Kvitové Kotyzy letos Plíšková vyhrála turnaje v Brisbane, Dauhá a Eastbourne. Na grandslamech došla nejdále do semifinále French Open a v létě strávila osm týdnů v roli světové jedničky. Před pár dny ale uvedla, že se s Kotyzou neshodli na strategii jejího dalšího tenisového vývoje.

Tenisový turnaj žen v Tokiu (tvrdý povrch, dotace milion dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Karolína Plíšková (2-ČR) - Linetteová (Pol.) 6:2, 6:1,
Pavljučenkovová (Rus.) - Wang Čchiang (Čína) 6:4, 4:6, 6:2,
Muguruzaová (1-Šp.) - Puigová (Portor.) 6:4, 6:0,
Kerberová (7-Něm.) - Kasatkinová (Rus.) 7:6 (7:5), 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo:

Voráčová, Ninomijaová (ČR/Jap.) - M. Ósakaová, N. Ósakaová (Jap.) 7:5, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud