20. října 2017 • 12:58

Hlaváčkové s parťačkou se daří! Před Turnajem mistryň slaví titul

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Andrea Hlaváčková s Maďarkou Timeou Babosovou si před Turnajem mistryň posílily sebevědomí ziskem deblového titulu v Moskvě. Nejvýše nasazené tenistky ve finále porazily americko-britský pár Nicole Melicharová, Anna Smithová 6:2, 3:6 a 10:3. Během krátké spolupráce vyhrály už čtvrtý turnaj.



Hlaváčková s Babosovou se daly dohromady po březnovém rozchodu české hráčky s Číňankou Pcheng Šuaj. Tituly získaly v květnu v Rabatu a v září v Québecu a Taškentu, v dalších dvou finále neuspěly.

Na Kremlin Cupu ze čtyř zápasů rozhodly tři až v super-tiebreaku. Jeden z vyrovnaných soubojů sehrály i ve čtvrtečním semifinále proti Češkám Barboře Krejčíkové a Kateřině Siniakové. Finále trvalo 67 minut, vítězky při podání Hlaváčkové proměnily první mečbol.

Neporazitelnost v hale česko-maďarská dvojice prodloužila už na osm zápasů. Před rokem v Moskvě Hlaváčková triumfovala s Lucií Hradeckou a celkově dnes slavila už 24. titul ve čtyřhře.

Z aktivních českých tenistek jich má více jen Květa Peschkeová (28).V příštím týdnu budou Hlaváčková s Babosovou usilovat v Singapuru o Trofej Martiny Navrátilové, los deblového turnaje pro osm nejlepších dvojic sezony se uskuteční v úterý.

Tenisový turnaj mužů a žen v Moskvě (tvrdý povrch):

Ženy (dotace 790.208 dolarů):

Čtyřhra - finále: Hlaváčková, Babosová (1-ČR/Maď.) - Melicharová, Smithová (USA/Brit.) 6:2, 3:6, 10:3.


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud