26. října 2017 • 15:25

Definitivní sbohem. Světová jednička Hingisová ukončí po Turnaji mistryň kariéru

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Světová jednička ve čtyřhře Martina Hingisová ukončí po Turnaji mistryň v 37 letech tenisovou kariéru. Švýcarská hvězda, která v minulosti vedla 209 týdnů i singlový žebříček a získala pět grandslamových titulů ve dvouhře, se loučí s turnaji již potřetí.



"Oficiálně se rozloučím až po poslední zápase, což bude snad až v neděli," řekla Hingisová listu Bild před vstupem do deblové soutěže v Singapuru. S tchajwanskou hráčkou Chan Yung-jan dnes nastoupí proti Květě Peschkeové a Němce Anně-Leně Grönefeldové.

V profesionálním tenise debutovala rodačka z Košic v roce 1994. Ve dvouhře nasbírala 43 turnajových titulů a ve čtyřhře 64, včetně 13 grandslamových. Loni získala v deblu také stříbrnou olympijskou medaili.

Poprvé ukončila Hingisová kariéru už v roce 2003 kvůli opakovaným zraněním kotníků. Po dvou letech se však na kurty vrátila a v roce 2006 dokázala vyhrát tři turnaje a dostat se až na šestou příčku žebříčku.

V dalším rozletu jí zabránil pozitivní nález na zakázaný stimulant, který měla v těle během Wimbledonu v roce 2007. Hingisová vědomé užití drogy odmítla, kvůli podezření z dopingu však s tenisem skončila. O rok později dostala dvouletý trest.

V roce 2013 se opět vrátila na kurty a začala se věnovat jen čtyřhře, které poslední dobou vládla. Na prvním místě deblového žebříčku strávila celkem 67 týdnů. V tomto roce vyhrály s Chan Yung-jan devět turnajů. Úspěšnou sezonu mohou korunovat na Turnaji mistryň, na kterém Hingisová ve čtyřhře zvítězila již třikrát.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud