15. listopadu 2017 • 10:45

Chytí útočníka, co napadl Kvitovou? Policie sdělí podrobnosti

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Policisté svolali na čtvrtek briefing k vyšetřování loňského přepadení tenistky Petry Kvitové v jejím prostějovském bytě. Důvodem je podle informací ČTK posun ve vyšetřování, o dopadení pachatele však zřejmě nejde. Přepadení se odehrálo 20. prosince, dvojnásobná wimbledonská vítězka při něm utrpěla vážné poranění ruky. Policisté v této souvislosti získali od veřejnosti více než 300 podnětů, případ vyšetřují jako vydírání. Incidentem se zabývají 11 měsíců.



"Jde o posun v trestním řízení. Na briefingu se vedoucí odboru obecné kriminality vyjádří k tomu, jak probíhalo v tomto trestním řízení šetření. Bližší informace budou ve čtvrtek," řekla dnes ČTK krajská policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Kvitovou přepadl neznámý muž před Vánoci v jejím bytě. Při potyčce ji pořezal na levé ruce, v které hráčka drží raketu. Ještě týž den večer tenistka absolvovala téměř čtyřhodinovou operaci v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou. Rekonvalescence trvala několik měsíců, Kvitová se vrátila na turnaje v květnu.

Případ policie vyšetřuje jako zvlášť závažný zločin vydírání. Pachateli hrozí pět až 12 let vězení. Vyšetřovatelé při stanovení právní kvalifikace zohlednili i zranění tenistky. Případ vyšetřují podle odstavce, podle kterého pachatel tímto činem způsobil oběti těžkou újmu na zdraví.

Kvitová: Byla to nejkratší, ale nejnáročnější sezona v mé kariéře
Video se připravuje ...

Policisté se několikrát obrátili s prosbou o pomoc na veřejnost. V srpnu kriminalisté ČTK řekli, že od veřejnosti dostali více než 300 podnětů a mají několik vyšetřovacích verzí. Kvitová při výslechu agresora podrobně popsala a policisté několik dní po incidentu zveřejnili jeho předběžnou podobu - šlo o muže ve věku do 35 let, vysokého asi 180 centimetrů, se světlou pletí, hnědýma očima a krátkými hnědými vlasy.

Vypsána byla také odměna za informace vedoucí k jeho dopadení, která se vyšplhala na půl milionu korun. K původním 100.000 korun, které začátkem ledna nabídl prostějovský klub, přidal muž, jenž nechtěl zveřejnit svou totožnost, ještě 400.000 korun.

Ani téměř po ročním pátrání se ale nedaří pachatele dopadnout. Pokud policie bude dál pokračovat ve vyšetřování neúspěšně, případ se může odložit.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud