12. února 2018 • 20:29

Šarapovová dohrála v Dauhá už v prvním kole, Berdych jde v Rotterdamu dál

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český tenista Tomáš Berdych postoupil na turnaji v Rotterdamu do druhého kola. Šestý nasazený hráč, jenž v Nizozemsku obhajuje loňskou semifinálovou účast, porazil po rozpačitém úvodu Němce Mischu Zvereva za hodinu a 13 minut 7:5, 6:3. Nedařilo se naopak Marii Šarapovové, která dohrála v Dauhá hned v prvním kole.



Dvaatřicetiletý Berdych musel hned v úvodní hře odvracet čtyři brejkboly, při svém druhém gamu na podání už ale soupeři neodolal a brzy prohrával 1:3.

Teprve pak se hra vyrovnala a vítěz turnaje z roku 2014 první set ještě zachránil. V desáté hře vyrovnal na 5:5 a při soupeřově podání pak proměnil i první setbol.

Druhý set rozhodl čtvrtý game, v němž si Berdych vypracoval jediné brejkboly v této sadě a třetí z nich proměnil. Sám o dva roky mladšímu Zverevovi žádnou šanci nenabídl, při svém servisu ztratil ve druhém setu jen čtyři fiftýny.

Dvouhra - 1. kolo:

Berdych (6-ČR) - M. Zverev (Něm.) 7:5, 6:3,
F. López (Šp.) - Kližan (SR) 6:3, 7:6 (7:4).

Šarapovová i Siniaková končí v prvním kole

Tenistka Kateřina Siniaková prohrála v úvodním kole na turnaji v Dauhá s Japonkou Naomi Ósakaovou 4:6, 0:6. Jednadvacetiletá finalistka lednového turnaje v Šen-čenu ztratila osm gamů za sebou a po hodině a čtvrt se s pavoukem dvouhry rozloučila.

Ósakaová sice musela v utkání překonávat potíže se zády, v úvodním setu jí pomáhala i fyzioterapeutka, ale nakonec brejkem v desáté hře sadu rozhodla. Siniaková předtím nevyužila dva brejkboly.

Jedenapadesátá tenistka světového žebříčku pak české soupeřce, která je v pořadí WTA o dvě místa výš, sebrala podání ještě třikrát. Druhý set měl jednoznačný průběh, dvacetiletá Ósakaová hrála mnohem razantněji a na rozdíl od Siniakové minimálně chybovala.

Také Ruska Maria Šarapovová skončila hned v prvním kole. Pětinásobná grandslamová šampionka, jež v Kataru startovala na divokou kartu, podlehla Rumunce Monice Niculescuové navzdory nadějnému startu 6:4, 4:6, 3:6.

Třicetiletá Šarapovová, která se v Dauhá představila poprvé po pěti letech, vybojovala za hodinu úvodní set. Soupeřka, jež do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace, se ale nevzdala a nabídnuté šance využívala.

Ruska začala více kazit a naplno opřít se nemohla ani o podání. Celkem nasbírala 52 nevynucených chyb a jedenáct dvojchyb. Niculescuová využila šest ze sedmi brejkbolů.

Dvouhra - 1. kolo:

Niculescuová (Rum.) - Šarapovová (Rus.) 4:6, 6:4, 6:3,
Cibulková (SR) - Pavljučenkovová (Rus.) 7:6 (10:8), 6:4,
Bellisová (USA) - Kasatkinová (Rus.) 7:5, 4:1 skreč,
Tuan Jing-jing (Čína) - Džabúrová (Tun.) 6:2, 6:3,
Buzarnescuová (Rum.) - Curenková (Ukr.) 7:5, 6:4,
Blinkovová - Vesninová (obě Rus.) 6:1, 6:3,
Makarovová (Rus.) - Čang Šuaj (Čína) 7:5, 6:0,
Ósakaová (Jap.) - Siniaková (ČR) 6:4, 6:0.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud