13. března 2018 • 22:19

Plíšková je v Indian Wells ve čtvrtfinále! Vondroušová podlehla Chorvatce

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Karolína Plíšková je ve čtvrtfinále tenisového turnaje v Indian Wells. Šestnáctiletou americkou hráčku Amandu Anisimovovou zdolala 6:1, 7:6. Osmnáctiletá tenistka Markéta Vondroušová naopak na turnaji skončila. Premiérová účast na prestižním kalifornském turnaji pro ni skončila ve čtvrtém kole, v němž prohrála s Chorvatkou Petrou Martičovou 3:6, 6:7. Propásla tím šanci zahrát si v dalším zápase proti světové jedničce Rumunce Simoně Halepové.



Plíšková začala utkání proti 149. hráčce světa Anisimovové, která startovala v soutěži na divokou kartu, skvěle a brzy vedla 5:0. První set získala za 26 minut, pak se však její cesta za postupem zadrhla. Za stavu 2:2 ve druhé sadě sice vzala soupeřce podání, ale hned přišla o svůj servis a mladá Američanka dál vzdorovala. Rozhodl tie-break, v němž si Anisimovová prohrála všech pět servisů, zatímco Plíšková si podání dvakrát udržela.

O třetí semifinálovou účast v Indian Wells za sebou bude Plíšková bojovat proti vítězce zápasu mezi Japonkou Naomi Ósakaovou a Řekyní Marií Sakkariovou.

Osmnáctiletá Vondroušová podlehla o devět let starší Martičové stejně jako na Nový rok na turnaji v Aucklandu. Sokolovská rodačka si na úvod zápasu prohrála čistou hrou podání a stejně první set zakončila. Sama si nevypracovala jediný brejkbol.

Druhá sada zápasu mezi tenistkami z šesté desítky světového žebříčku byla vyrovnanější. Vondroušová opět ztratila svůj první servis, ale hned si ho vzala zpět. V jedenáctém gamu čistou hrou získala podání Martičové a za stavu 6:5 šla servírovat na zisk setu. Neuhrála však ani fiftýn a neuspěla ani v následném tie-breaku.

Tenisový turnaj v Indian Wells (tvrdý povrch):

Muži (dotace 7,972.535 dolarů):

Dvouhra - 3. kolo:

Herbert - Monfils (oba Fr.) 6:2, 3:1 skreč.

Kohlschreiber (31-Něm.) - Čilič (2-Chorv.) 6:4, 6:4,

Mayer (Arg.) - Daniel (Jap.) 6:4, 6:

Ženy (dotace 7,972.535 dolarů):

Dvouhra - 4. kolo:

Martičová (Chorv.) - Vondroušová (ČR) 6:3, 7:6 (7:4),

Halepová (1-Rum.) - Wang Čchiang (Čína) 7:5, 6:1.

Karolína Plíšková (5-ČR) - Anisimovová (USA) 6:1, 7:6 (7:2).

Novak Djokovič po porážce na Indian Wells
Novak Djokovič po porážce na Indian Wells

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud