29. dubna 2018 • 18:18

Nadalova show! Španěl pojedenácté ovládl turnaj v Barceloně, smetl Tsitsipase

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Španělský tenista Rafael Nadal ovládl potřetí v řadě a celkově pojedenácté antukový turnaj v Barceloně. První hráč světového žebříčku porazil ve finále řeckého mladíka Stefanose Tsitsipase 6:2, 6:1 a vítěznou sérii na svém nejoblíbenějším povrchu natáhl už na 19 zápasů a rekordních 46 setů.  Naposledy na antuce prohrál ve čtvrtfinále loňského turnaje Masters v Římě.



Nadal v Barceloně navázal na suverénní výkony z minulého týdne v Monte Carlu, kde rovněž slavil jedenáctý titul. Ziskem 77. trofeje v kariéře se na čtvrtém místě historických tabulek vyrovnal Johnu McEnroeovi. Více titulů mají jen Jimmy Connors (109), Roger Federer (97) a Ivan Lendl (94).

Celkem 55 turnajů Nadal vyhrál na antuce a dnes načal pátou stovku vítězství na tomto povrchu."Je hrozně těžké popsat, jak se dá vyhrát jedenáct titulů na jednom turnaji. Vyhrát jedenáctkrát Monte Carlo a jedenáctkrát v Barceloně je něco, co jsem si ani nedokázal představit, že je možné. Prostě si každý týden užívám a to, že můžu hrát na turnaji, který mám tak rád, pro mne moc znamená," řekl Nadal, jenž může na jedenáctý titul zaútočit i na letošním Roland Garros.

Před nabitým hledištěm dnes jednatřicetiletý rodák z Mallorcy nedal devatenáctiletému Tsitsipasovi šanci a za 78 minut proměnil třetí mečbol. Talentovaný mladík, který se do finále turnaje ATP probojoval jako první Řek po 45 letech, si nicméně finálovou účastí polepší v žebříčku ATP o 19 míst na 44. příčku.

Dvouhra - finále:

Nadal (1-Šp.) - Tsitsipas (Řec.) 6:2, 6:1.

Čtyřhra - finále:

F. López, M. López (Šp.) - Kúreší, Rojer (Pák./Niz.) 7:6 (7:5), 6:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud