23. května 2018 • 13:30

Řádění vzteklé Plíškové užasle sledoval i Djokovič: Vůbec nechápal!

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ledová královna, kterou nic nerozhází. Takovou pověst si na tenisovém okruhu vybudovala česká jednička Karolína Plíšková. Někdy je její bohorovnost brána jako klad, jindy ne. Pořádné emoce však lounská rodačka ukázala ve druhém kole turnaje v Římě, když jí hlavní rozhodčí upřela za klíčového stavu v koncovce třetího setu jasný bod. Výbuchu vzteku, který pokračoval rozlámáním rakety v šatně po odchodu z kurtu, přihlížel i někdejší tenisový král Novak Djokovič. 



Bylo to velké drama. Bitva Karolíny Plíškové s Řekyní Marií Sakkariovou v Římě dospěla až do stavu 5:5 a 40:40 ve třetí sadě. Hlavní rozhodčí v tu chvíli označila jasně dobrý míč české hráčky jako out. Nic jí nebyly platné oprávněné protesty ani následné přivolání supervisorky turnaje. Rozhozená Češka ztratila důležitý míček a utkání nakonec prohrála.

Svoji frustraci si vylila hned po zápase. Se svojí přemožitelkou si ruku podala, na hlavní rozhodčí už nervy neměla a raketu vzteky rozmlátila o její stoličku.

A tím to neskončilo. Další raketa zaplatila "životem" v šatně. Řádění české tenistky přihlížel i Novak Djokovič, kterého chování české šampionky zjevně zaskočilo.

"Karolína zničila v útrobách stadionu ještě jednu raketu. Před zraky nechápajícího Novaka Djokoviče, který se připravoval na svůj zápas," popisoval v pořadu Rozstřel na iDNES.tv. její snoubenec a manažer v jedné osobě Michal Hrdlička, který o celém incidentu promluvil i v rozhovoru pro iSport.cz. »

Celý incident Plíškové: nejdřív chyba sudích, pak mlácení raketou
Video se připravuje ...

Bývalého televizního moderátora naštvalo především chování hlavní rozhodčí. "Umpirová rozhodčí se ani nesnažila hledat stopu. Takže řekla, že tam tu stopu nevidí a tím to uzavřela. Na tomhle základě pak zavolala supervizorku, která řekla, že výklad pravidel je takový, že když se po zahlášení autu nenajde stopa, platí původní výrok. Tedy bod pro soupeřku," popsal Hrdlička.

Plíšková bude muset za své chování zaplatit pokutu."Padla pokuta od WTA, kterou Karolína přijala. Rozhodla se, že stejnou sumu navíc pošle ze svého nadačního fondu na dobrou věc. Jde o šestimístnou částku," uvedl na Twitteru bez bližších podrobností.

Za svůj špatný verdikt byla potrestána i hlavní sudí Marta Mrozinská, která byla dočasně suspendována.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud