23. července 2018 • 22:03

Federer se odhlásil z turnaje v Torontu: Program je klíč k dlouhověkosti

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švýcarský tenista Roger Federer se odhlásil z turnaje Masters v Torontu. Dvojnásobný šampion se rozhodl Rogers Cup, o jehož pořadatelství se Toronto střídá s Montrealem, letos vypustit, aby si dopřál více odpočinku.



Druhý hráč světového žebříčku, jenž na začátku srpna v době konání turnaje v Torontu oslaví 37. narozeniny, letos startoval na okruhu ATP na sedmi turnajích a získal tři tituly. Naposledy se představil ve Wimbledonu, kde nečekaně vypadl ve čtvrtfinále po prohře s Jihoafričanem Kevinem Andersonem 11:13 v pátém setu.

„Vloni jsem si to v Montrealu fantasticky užil a vždycky před kanadskými fanoušky rád hraju, ale vzhledem k tomu, že pečlivé plánování programu je klíčem k mé dlouhověkosti, jsem se s politováním rozhodl odhlásit,“ uvedl Federer v oficiálním prohlášení.

Dvacetinásobný grandslamový šampion vloni prohrál v Montrealu ve finále s Němcem Alexanderem Zverevem. Letos si po Wimbledonu dopřeje delší pauzu a na okruhu ATP se znovu představí až na dalším turnaji Masters v Cincinnati, který je na programu od 12. srpna.

Roger Federer gratuluje Kevinu Andersonovi k postupu do semifinále Wimbledonu
Roger Federer gratuluje Kevinu Andersonovi k postupu do semifinále Wimbledonu

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud