15. srpna 2018 • 07:22

Kvitová v Cincinnati udolala po dvou hodinách Serenu: Bylo mi ctí!

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V souboji dvou hráček prožívající emotivní comeback předčila tenistka Petra Kvitová slavnou Američanku Serenu Williamsovou. V druhém kole v Cincinnati porazila rivalku podruhé v kariéře 6:3, 2:6, 6:3 a po mečbolu rozzářená posílala vzdušné polibky na všechny strany.



„Bylo pro mě potěšením a ctí sdílet se Serenou jeden kurt, je velká šampionka,“ uvedla Kvitová. „Obě se vracíme, po zranění, po mateřské pauze. Takže bylo opravdu speciální s ní hrát. Bohužel to bylo už ve druhém kole. Ale hrát proti Sereně večerní zápas před americkým publikem bylo báječné.“

Kvitová odehrála zápas ve skvělé formě, která odpovídá její letošní bilanci, do níž patří už pět turnajových titulů napříč všemi povrchy v Petrohradě, Dauhá, Praze, Madridu a Birminghamu.

V prvním setu se jí v páté hře podařil brejk, od stavu 1:2 vyhrála pět z šesti gemů v řadě a ovládla první set. Ve druhé sadě se jako rozhodující ukázala maratonská třetí hra, v níž Williamsová využila svůj pátý brejk. Američanka pak Kvitové servis prolomila ještě jednou a vyhrála 6:2.

V rozhodujícím setu obě hráčky rychle ztratily servis, nakonec rozhodl Kvitové brejk na 4:2 a Kvitová už náskok uhájila, když při mečbolu Williamsová returnovala za základní čáru.

„Byl to dnes dobrý zápas. Obě jsme hrály na vysoké úrovni. Vyhrát mohla jenom jedna,“ poznamenala Williamsová, která se letos vrací po těžkém porodu, po němž ji trápily vážné zdravotní komplikace a svou sílu už dokázala finálovou účastí ve Wimledonu.

„Jsem pořád úplně na začátku, tohle je dlouhý comeback. Teprve jsem začala. Dostávám se tam, budu pokračovat v tvrdé práci a snad budu vyhrávat víc zápasů,“ dodala Williamsová.

Kvitová ukončila Williamsové sérii jedenácti vítězných zápasů v Cincinnati, kde Američanka vyhrála v letech 2014 a 2015. Kvitová se také stala druhou hráčkou po Rumunce Simoně Halepové, která v letošní sezoně dosáhla na 40 vítězství.

V dalším kole ji čeká Francouzka Kristina Mladenovicová, která má za sebou dominantní výhru nad Viktorií Kuzmovovou 6:3, 6:0. Kvitová se svou příští soupeřkou letos už úspěšně odehrála finále v Petrohradu.

„Bylo to něco trochu jiného, protože jsme hrály v hale. Letos má sezonu nahoru, dolů. Musím být připravená na to, že tady je v dobré formě. Už vyhrála dva zápasy, hraje agresivně, dává velké rány a má dobrý servis. Musím na to být připravená,“ řekla Kvitová.

Úspěšný návrat na kurty po Wimbledonu prožil Švýcar Roger Federer. Druhý nasazený si ve druhém kole poradil dvakrát 6:4 s Němcem Peterem Gojowczykem.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati (tvrdý povrch):

Muži (dotace 6,335.970 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

M. Zverev (Něm.) - Džumhur (Bosna) 6:3, 6:4, Fucsovics (Maď.) - Hurkacz (Pol.) 4:6, 6:3, 7:6 (8:6).

2. kolo:

Federer (2-Švýc.) - Gojowczyk (Něm.) 6:4, 6:4, Shapovalov (Kan.) - Edmund (14-Brit.) 6:4, 7:5.

Ženy (dotace 2,874.299 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Martičová (Chorv.) - Kasatkinová (12-Rus.) 4:6, 6:4, 6:3.

2. kolo:¨

Kvitová (8-ČR) - S. Williamsová (USA) 6:3, 2:6, 6:3, Svitolinová (5-Ukr.) - Kuzněcovová (Rus.) 7:6 (7:1), 4:6, 6:4, Garciaová (6-Fr.) - Azarenková (Běl.) 6:4, 7:5, Mladenovicová (Fr.) - Kužmová (SR) 6:3, 6:0.

Čtyřhra - 1. kolo:

Melicharová, Peschkeová (5-USA/ČR) - Adamczaková, L. Kičenoková (Austr./Ukr.) 6:1, 6:3.

Petra Kvitová podruhé v kariéře porazila Američanku Serenu Williamsovou.
Petra Kvitová podruhé v kariéře porazila Američanku Serenu Williamsovou.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud