20. září 2018 • 08:34

Strýcová už je v Tokiu ve čtvrtfinále, čeká ji rozjetá Ósakaová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barbora Strýcová vydřela v Tokiu po třech hodinách postup do čtvrtfinále a může se těšit na souboj s vítězkou nedávného US Open Japonkou Naomi Ósakaovou. Ve druhém kole dnes česká tenistka zdolala Estonku Anett Kontaveitovou po maratonské bitvě a až osmém mečbolu 7:6, 3:6 a 7:5. Krátce poté uspěla i ve čtyřhře.



Dvaatřicetiletá Strýcová před dvěma lety na trávě ve Wimbledonu porazila o deset let mladší Kontaveitovou rovněž až po třech setech, naopak letos v Cincinnati Estonce jednoznačně podlehla dokonce s "kanárem". Dnešní souboj v Tokiu trval tři hodiny a pět minut.

Strýcová, 25. hráčka žebříčku, začala proti světové sedmadvacítce vedením 5:1, ale set získala až v tie-breaku. Estonka pak přestala chybovat, po dvou brejcích vyhrála druhou sadu a v závěru třetí se ubránila proti sedmi mečbolům. Při posledním však lehký míč zkazila.

Už po pátém mečbolu přitom mohl být konec. Úder Kontaveitové podle záznamu kamery skončil těsně v autu, ale Strýcová už neměla k dispozici challenge.

S dvacetiletou Ósakaovou má bilanci 1:1. Před třemi lety v Tokiu domácí naději porazila, loni ve Wimbledonu jí po špatném výkonu podlehla. Rychle hrající soupeřce tehdy s trenérem dali přezdívku "Šinkanzen".

Postupem do čtvrtfinále navázala Strýcová na středeční výhru Karolíny Plíškové. Ani ne hodinu a půl po maratonu s Kontaveitovou nastoupila do čtyřhry s Andreou Sestini Hlaváčkovou a výhrou ve čtvrtfinále splnily české tenistky roli turnajových jedniček.

Sestini Hlaváčková označila spoluhráčku za neuvěřitelnou. "Vyhraje přes tři hodiny singla, kde běhá sem, tam, dozadu, křížem krážem, leží, padá, klouže, křičí, bojuje, brečí, raketa lítá, varování lítaj, prostě všechno se tam stalo. I ten zápas musela vyhrát dvakrát, protože ji o mečbol obrali a ona je za hodinu ready na debla. Já jen čučím, ale jedeme, nezastavujeme," napsala Hlaváčková na sociální sítě.

Výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:

Strýcová (8-ČR) - Kontaveitová (Est.) 7:6 (7:5), 3:6, 7:5,
Azarenková (Běl.) - Bartyová (7-Austr.) 6:4, 6:2,
Giorgiová (It.) - Wozniacká (1-Dán.) 6:2, 2:6, 6:4,
Vekičová (Chorv.) - Kontaová (Brit.) 6:3, 7:5.

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Sestini Hlaváčková, Strýcová (1-ČR) - Imanišiová, Zajaová (Jap./Něm.) 6:4, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud