1. března 2019 • 19:16

Federer blízko jubilejnímu 100. titulu. V Dubaji se o něj utká s Tsitsipasem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už pouze jeden krok dělí švýcarského tenistu Rogera Federera na turnaji v Dubaji od jubilejního 100. titulu v kariéře. Vítěz rekordních dvaceti grandslamů postoupil do finále po hladkém vítězství 6:2, 6:2 nad Chorvatem Bornou Čoričem. Jeho posledním soupeřem bude dvacetiletý Řek Stefanos Tsitsipas, kterému může oplatit porážku z osmifinále lednového Australian Open.



Tsitsipas zdolal Francouze Gaëla Monfilse 4:6, 7:6, 7:6 a vyhrál osmý zápas za sebou. Vítěz turnaje v Marseille z minulého týdne si už postupem do pátého finále v životě zajistil posun do první světové desítky, kde se ocitne jako první řecký tenista v historii. V sobotu bude hrát o třetí a dosud nejcennější titul.

O 17 let starší Federer je ve finále v Dubaji už podesáté a bude usilovat o osmý triumf. Čoričovi vrátil za pouhých 67 minut porážky z předchozích dvou vzájemných duelů z loňské sezony, kdy mu podlehli ve finále v Halle a v semifinále v Šanghaji. Chorvatský tenista v prvních dvou kolech v Dubaji vyřadil české hráče Jiřího Veselého a Tomáše Berdycha.

Stovku titulů ve dvouhře může Federer nasbírat jako druhý tenista v open éře. Rekordmanem je Američan Jimmy Connors, který ovládl 109 turnajů.

Tenisový turnaj mužů v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 2,887.895 dolarů):

Dvouhra - semifinále:

Federer (2-Švýc.) - Čorič (6-Chorv.) 6:2, 6:2
Tsitsipas (5-Řec.) - Monfils (Fr.) 4:6, 7:6 (7:4), 7:6 (7:4).

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud