26. března 2019 • 08:57

Plíšková a Vondroušová v Miami postupují, zahrají si proti sobě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karolína Plíšková a Markéta Vondroušová postoupily do čtvrtfinále tenisového turnaje v Miami, v němž nastoupí proti sobě. Pátá nasazená Plíšková otočila ve čtvrtém kole zápas s Julií Putincevovou z Kazachstánu a zvítězila 2:6, 6:3, 7:5. Vondroušová potvrdila výbornou formu vítězstvím nad Němkou Tatjanou Mariaovou a ani ve čtvrtém utkání nad Floridě neztratila set. Mezi nejlepší osmičkou je i Petra Kvitová.



Plíšková musela v druhém utkání po sobě absolvovat tři sety. Po velkém boji s Francouzkou Alizé Cornetovou si v pondělí poradila za více než dvě hodiny také s Putincevovou, 44. hráčku světa zdolala stejně jako v úvodu sezony v Brisbane, kde nakonec získala titul.

Zápas přitom začala katastrofálně. Ztratila si první tři podání a prohrávala 0:5. Pak se jí sice také povedl brejk, ale úvodní set už nezachránila. Ve druhé sadě pro změnu připravila o servis třikrát soupeřku. Brejkem začala Plíšková třetí set, ale v šestém gamu výhodu ztratila. Rozhodla až jedenáctá hra, v níž prolomila Putincevové podání a zápas doservírovala.

"Myslím, že soupeřka hrála hodně dobře. Snad až na poslední bod mi nedala nic zadarmo," připomněla Plíšková mečbol, při němž moskevská rodačka returnovala do autu.

Favorizovaná česká tenistka v zápase zaznamenala 43 vítězných úderů včetně sedmi es, ale také 48 nevynucených chyb. "Samozřejmě dělám chyby, ale také dokážu dát dobré údery, takže je to mix obojího. Vždycky je ale důležité najít cestu k vítězství. Poslední dva tři týdny nehraju dokonale, ale bojuju a vyhrávám, což je důležité," dodala.

O své druhé semifinále v Miami se Plíšková střetne s Vondroušovou, se kterou dosud na okruhu WTA nehrála. "Ale znám ji z Fed Cupu. Teď hraje skvěle," řekla Plíšková.

Byl to boj, už chci spát, uvedla Vondroušová

Devatenáctiletá Vondroušová vyřadila bez potíží překvapivou přemožitelku obhájkyně titulu Sloane Stephensové Mariaovou a prošla do čtvrtfinále stejně jako na předchozím turnaji v Indian Wells. Po úspěšném účinkování v Miami, kde při loňské premiéře vypadla v prvním kole, si Vondroušová výrazně vylepší dosavadní 59. příčku ve světovém žebříčku.

Svěřenkyně trenéra Jana Hernycha byla ráda, že zápas ukončila relativně brzy. Začalo se totiž před 23. hodinou místního času a Vondroušová je známá svou brzkou večerkou. "Tenhle zápas na mě byl hodně pozdě a chce se mi už fakt spát," uvedla na facebooku. Duel skončil krátce po půlnoci při druhém mečbolu po chybě Mariaové v dlouhé výměně. "Bojuji o každý míč, fiftýn, game. Nic nevypustím a v tom budu pokračovat," dodala talentovaná tenistka.

Výsledky:

Muži (dotace 9,314.875 dolarů):

Dvouhra - 3. kolo:

Tsitsipas (8-Řec.) - Mayer (Arg.) 6:4, 6:4, Medveděv (13-Rus.) - Opelka (USA) 7:6 (7:5), 6:7 (5:7), 7:6 (7:0), Goffin (18-Belg.) - Cecchinato (14-It.) 6:4, 6:4, Shapovalov (20-Kan.) - Rubljov (Rus.) 6:3, 7:6 (7:5), Tiafoe (28-USA) - Ferrer (Šp.) 5:7, 6:3, 6:3.

Ženy (dotace 9,035.428 dolarů):

Dvouhra - 4. kolo:

Karolína Plíšková (5-ČR) - Putincevová (Kaz.) 2:6, 6:3, 7:5, Vondroušová (ČR) - Mariaová (Něm.) 6:4, 6:3, Halepová (2-Rum.) - V. Williamsová (USA) 6:3, 6:3, Wang Čchiang (18-Čína) - Wang Ja-fan (Čína) 7:5, 6:4.

 

 

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud