25. března 2019 • 20:50

Kvitová prošla v Miami do čtvrtfinále, může se stát světovou jedničkou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová porazila Francouzku Caroline Garciaovou 6:3, 6:3 a po dvacátém vítězném zápase v sezoně prošla na turnaji v Miami do čtvrtfinále. Třetí nasazená Češka dokázala nadějně rozehraný duel dotáhnout navzdory přerušení kvůli dešti v závěru druhé sady.



Kvitová si postupem do čtvrtfinále vyrovnala při svém desátém startu v Miami zdejší maximum. Mezi osmičkou nejlepších tu hrála jen v roce 2014. O semifinále se utká s Australankou Ashleigh Bartyovou, kterou porazila ve všech čtyřech vzájemných zápasech. Dvakrát se utkaly letos, Kvitová uspěla ve finále v Sydney i ve čtvrtfinále Australian Open.

Proti Garciaové odehrála Kvitová nejlepší zápas v letošním turnaji. Hned v první hře vzala soupeřce servis, o svůj ani jednou nepřišla a k výhře si pomáhala pestrou škálou úderů. K říznému forhendu i bekhendu přidala povedené prohozy, přesný lob a dobrým pohybem donutila Francouzku i chybovat.

Za stavu 6:3 a 5:2 byl zápas na více než hodinu a půl přerušen kvůli dešťové přeháňce. Po návratu Garciaová snížila při svém podání čistou hrou na 3:5 a i v dalším gamu tlačila, finalistka letošního Australian Open Kvitová ale komplikace nepřipustila a zápas po 85 minutách hry při prvním mečbolu ukončila.

"Jsem ráda, že jsem zápas dokázala ukončit tak brzy, protože nikdy nevíte, co se po tak dlouhé pauze může stát. Je těžké zůstat koncentrovaná," řekla světová dvojka na kurtu a prozradila, že pauzu využila k odpočinku. "Dala jsem si šlofíka," přiznala.

Petra Kvitová vyhrála podvacáté v sezoně
Petra Kvitová vyhrála podvacáté v sezoně

Dvojnásobná wimbledonská vítězka má šanci probojovat se v Miami do čela světového žebříčku před Japonku Naomi Ósakaovou. Jistotu bude mít v případě zisku titulu, nebo když postoupí do finále a Rumunka Simona Halepová turnaj nevyhraje. "Jsem pořád tady a bojuju. Uvidíme, co přinese budoucnost," řekla Kvitová v Miami a zároveň dodala: "Já jsem už dosáhla velkých věcí dřív i teď při návratu. Jsem opravdu se vším spokojená."

V osmifinále skončila desetizápasová série výher osmnáctileté Kanaďanky Biancy Andreescuové. Vítězka předchozího turnaje v Indian Wells kvůli zranění nedohrála osmifinále s estonskou soupeřkou Anett Kontaveitovou.

Mezi nejlepší osmičku naopak prošla Sie Šu-wej, kterou po aktuální světové jedničce Naomi Ósakaové nedokázala zastavit ani bývalá první hráčka světového žebříčku Caroline Wozniacká z Dánska. Tchaj-wanskou tenistku nezlomil nevydařený tie-break druhého setu, ve kterém neuhrála ani bod, a zvítězila 6:3, 6:7, 6:2. O semifinále se utká s Kontaveitovou.

V mužské dvouhře Roger Federer opět ztratil jako první servis, ale na rozdíl od předchozího utkání s Raduem Albotem tentokrát proti Filipu Krajinovičovi ze Srbska odpověděl hned vzápětí a k postupu do osmifinále mu tentokrát stačily dva sety. Dvacetinásobný grandslamový šampion zvítězil 7:5, 6:3.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):

Muži (dotace 9,314.875 dolarů):
Dvouhra - 3. kolo: 

Djokovič (1-Srb.) - Delbonis (Arg.) 7:5, 4:6, 6:1, Federer (4-Švýc.) - Krajinovič (Srb.) 7:5, 6:3, Anderson (6-JAR) - Sousa (Portug.) 6:4, 7:6 (8:6), Čorič (11-Chorv.) - Chardy (Fr.) 6:7 (2:7), 6:2, 6:3, Thompson (Austr.) - Dimitrov (24-Bulh.) 7:5, 7:5, Kyrgios (27-Austr.) - Lajovič (Srb.) 6:3, 6:1, Auger-Aliassime (Kan.) - Hurkacz (Pol.) 7:6 (7:5), 6:4.

Ženy (dotace 9,035.428 dolarů):
Dvouhra - 3. kolo: 

Karolína Plíšková (5-ČR) - Cornetová (Fr.) 6:7 (3:7), 6:1, 6:4, Mariaová (Něm.) - Stephensová (4-USA) 6:3, 6:2.

4. kolo:

Kvitová (3-ČR) - Garciaová (19-Fr.) 6:3, 6:3, Bartyová (12-Austr.) - Bertensová (7-Niz.) 4:6, 6:3, 6:2, Sie Šu-wej (27-Tchaj-wan) - Wozniacká (13-Dán.) 6:3, 6:7 (0:7), 6:2, Kontaveitová (21-Est.) - Andreescuová (Kan.) 6:1, 2:0 skreč

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud