26. dubna 2019 • 14:33

Šafářová se v Praze bude loučit jen v deblu, na dvouhru se necítí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loučící se Lucie Šafářová bude hrát příští týden na tenisovém turnaji v Praze jen čtyřhru. Z dvouhry se odhlásila, protože se necítí být v dost dobré formě na to, aby si rozlučku před domácím publikem užila. Místo ní dostala divokou kartu do hlavní soutěže Karolína Muchová, která minulý týden vítězně debutovala ve Fed Cupu.



S týmovou soutěží se dvaatřicetiletá Šafářová v neděli rozloučila, ve čtyřhře za rozhodnutého stavu volejem proměnila mečbol. Příprava na barážový duel s Kanadou v Prostějově jí ale ukázala, že po osmiměsíční pauze má stále rezervy.

"Během fedcupového týdne při hraní s holkami jsem zjistila, že na tom ještě nejsem tak herně a v takové formě, abych si případný singlový rozlučkový zápas užila tak, jak bych si představovala, a měla z něj radost. Proto jsem se rozhodla ze singla odhlásit a budu se plně soustředit na čtyřhru, ve které se nám teď ve Stuttgartu tolik daří," uvedla pro ČTK. Ve Stuttgartu s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou postoupily už do semifinále.

Někdejší finalistka Roland Garros a držitelka pěti grandslamových titulů ve čtyřhře sama poradila, kdo by ji měl zastoupit. "Doporučila jsem, aby divokou kartu dostala Karolína Muchová, kterou jsem měla možnost sledovat při Fed Cupu v Prostějově a moc se mi líbila," řekla.

Organizátoři se nakonec opravdu rozhodli pro Muchovou, která se v Praze chystala do kvalifikace. "Na základě rozhodnutí Lucie Šafářové nehrát singla jsme se domluvili a divokou kartu dali nadějné české hráčce Karolíně Muchové, která se skvěle předvedla při Fed Cupu v Prostějově," sdělila ČTK ředitelka turnaje Petra Černošková.

Dvaadvacetiletá Muchová v sobotu v úvodní dvouhře v Prostějově porazila Kanaďanku Rebeccu Marinovou 6:3 a 6:0. Z jistoty účasti v hlavní soutěži v Praze měla radost. "Moc děkuji organizátorům i Lucce za příležitost, kterou mi dali. Budu se snažit odvděčit co nejlepšími výkony, protože vím, jakou radost mají organizátoři, když se daří domácím hráčům," řekla.

Pavouk hlavní soutěže J&T Banka Prague Open bude rozlosován v sobotu. Zápasy hlavní soutěže začnou ve Stromovce v pondělí.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud