27. dubna 2019 • 17:53

Kvitová je ve Stuttgartu ve finále. Šafářovou čeká boj o titul v deblu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová porazila na turnaji ve Stuttgartu Nizozemku Kiki Bertensovou 7:6, 3:6, 6:1 a postoupila do finále. O druhý letošní a celkově 27. titul se v neděli utká s Estonkou Anett Kontaveitovou, které skrečovala druhé semifinále světová jednička Japonka Naomi Ósakaová. Bez ohledu na výsledek se Kvitová posune v žebříčku na druhé místo.



Třetí nasazená Kvitová hned v úvodu zápasu získala brejk, ale vzápětí o něj přišla. První set tak musel rozhodnout tie-break, který Češka vyhrála 7:3. Do druhé sady vstoupila lépe turnajová šestka Bertensová, jež zpřesnila hru a vyrovnala.

V rozhodujícím setu se Kvitová ujala vedení 2:0 a ve třetí hře se díky pěti úspěšným míčům v řadě dostala ze stavu 0:40. Následně třetí hráčka světového žebříčku znovu vzala soupeřce podání a po dvou hodinách zápas ukončila čistou hrou.

"S Kiki vždycky hrajeme na tři sety, takže jsem ani dnes nečekala nic lehkého. Jsem ráda, že jsem dokázala vydržet ve výměnách a dobře returnovat. Bylo důležité, že jsem se ve třetím setu po brejku dostala při svém podání ze stavu 0:40, to bylo rozhodující," řekla v rozhovoru na kurtu Kvitová.

Na antuce ve Stuttgartu si finále zahraje poprvé, v letech 2012 i 2016 podlehla v semifinále pozdějším šampionkám Marii Šarapovové a Angelique Kerberové. Letos je ve finále už počtvrté, po lednovém titulu ze Sydney jí chyběl poslední krok na Australian Open a v Dubaji. Finálovou bilanci na okruhu má 26:9.

S Kontaveitovou se dvojnásobná vítězka Wimbledonu utkala pětkrát a třikrát vyhrála. Naposledy se na začátku letošního roku v Brisbane radovala třiadvacetiletá Estonka, jež má na kontě jediný titul.

"Ve finále nenarazíte na lehkou soupeřku. S Anett jsme trénovaly před turnajem a bude to zajímavý zápas. Určitě se těším," prohlásila Kvitová.

Přijede Šafářová do Prahy s trofejí?

Lucie Šafářová si v závěru kariéry zahraje o deblový titul na antuce ve Stuttgartu, kde absolvuje jeden z posledních turnajů s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou. Společně mohou na okruhu WTA triumfovat potřetí. Dvaatřicetiletá česká tenistka tak může přijet na domácí turnaj do Prahy s 16. trofejí ze čtyřhry.

Největší úspěchy sbírala Šafářová po boku americké kamarádky Bethanie Mattekové-Sandsové, ta je však zraněná, a na domácím J&T Banka Prague Open ve Stromovce se tak představí fanouškům s krajankou Barborou Štefkovou.

Generálka na pražské loučení Šafářové po boku Pavljučenkovové vychází zatím dokonale. Do finále se dostaly na stuttgartské antuce po výhře 6:4, 7:5 nad rusko-kazašskou dvojicí Anna Blikovová, Oksana Kalašnikovová.

Ze dvouhry odstoupila před semifinálovým duelem světová jednička Naomi Ósakaová. Japonská tenistka pustila bez boje do finále Estonku Anett Kontaveitovou kvůli problémům s břišním svalem.

Kontaveitová se může v neděli utkat o trofej s Petrou Kvitovou, pokud česká jednička přehraje nizozemskou tenistku Kiki Bertensovou.

Tenisový turnaj žen ve Stuttgartu (antuka, dotace 886.077 dolarů):

Dvouhra - semifinále:

Kvitová (3-ČR) - Bertensová (6-Niz.) 7:6 (7:3), 3:6, 6:1, Kontaveitová (8-Est.) - Ósakaová (1-Jap.) bez boje.

Čtyřhra - semifinále:

Šafářová, Pavljučenkovová (ČR/Rus.) - Blinkovová, Kalašnikovová (Rus./Gruz.) 6:4, 7:5.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud