6. srpna 2019 • 23:15

Siniaková otočila zápas v Torontu a čeká ji Svitolinová. Světová jednička končí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Kateřina Siniaková na turnaji v Torontu otočila zápas s Američankou Danielle Collinsovou z USA a po výhře 4:6, 7:6, 6:2 postoupila do druhého kola. Její další soupeřkou bude šestá nasazená hráčka Elina Svitolinová z Ukrajiny.



Siniaková do druhého kola prošla po dvou turnajích, kde pro ni byl konečnou už první zápas. Třiadvacetiletá Češka navíc od nečekaného triumfu nad tehdejší světovou jedničkou Naomi Ósakaovou z Japonska na Roland Garros vyhrála teprve druhý z osmi zápasů.

Se Svitolinovou se Siniaková utká na okruhu WTA potřetí. Oba dosavadní zápasy prohrála ve třech setech.

Turnaj nečekaně skončil hned po prvním utkání pro nejvýše nasazenou světovou jedničku Ashleigh Bartyovou. Favorizovaná Australanka ve svém prvním startu od Wimbledonu podlehla v utkání 2. kola Sofii Keninové z USA.

Devětadvacátá hráčka světového žebříčku po prohraném tie-breaku otočila zápas v dalších setech v poměru 6:3, 6:4 a poprvé v kariéře získala skalp hráčky z první pětky pořadí WTA.

Tenisový turnaj žen v Torontu (tvrdý povrch, dotace 2,830.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Siniaková (ČR)- Collinsová (USA) 4:6, 7:6 (7:3), 6:2, Šuaj Čang (Čína) - Sevastovová (10-Lot.) 7:6 (7:5), 6:2, Suárezová (Šp.) - V. Williamsová (USA) 6:4, 6:2, Alexandrovová (Rus.) - Doiová (Jap.) 6:2, 6:2, Azarenková (Běl.) - Giorgiová (It.) 6:2, 6:2, Šwiateková (Pol.) - Tomljanovicová (Austr.) 4:1 skreč.

2. kolo:

Keninová (USA) - Bartyová (1-Austr.) 6:7 (5:7), 6:3, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo:

Karolína Plíšková, Görgesová (ČR/Něm.) - Kičenoková, Ostapenková (Ukr./Lot.) 7:5, 6:0.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud