9. srpna 2019 • 22:45

Plíšková přišla o šanci na tenisový trůn, v Torontu vypadla ve čtvrtfinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Karolína Plíšková vypadla v Torontu ve čtvrtfinále po porážce 0:6, 6:2, 4:6 s domácí Kanaďankou Biancou Andreescuovou a přišla o šanci stát se po turnaji světovou jedničkou. Na první místo se tak vrátí Japonka Naomi Ósakaová a vystřídá Australanku Ashleigh Bartyovou, jež v Ontariu prohrála hned první zápas.



Světová trojka Plíšková potřebovala k posunu na tenisový trůn po téměř dvou letech dopadnout v Torontu lépe než Ósakaová, kterou ve čtvrtfinále čeká repríza finále loňského US Open se Serenou Williamsovou.

Plíšková zahájila zápas s Andreescuovou katastrofálně a po necelé půlhodině dostala kanára. Druhá sada ale nabídla úplně jiný obraz hry a navrch měla česká tenistka. Při jejím vedení 5:2 si Kanaďanka vzala čas na ošetření a vrátila se s obvázaným stehnem.

Plíšková sadu hned v následujícím gamu zakončila a v úvodu třetího setu dostala domácí naději pod tlak. Nevyužila však ani jeden z tří brejkbolů na 2:0, Andreescuová se vzpamatovala a další příležitost už české soupeřce nedala.

Sama naopak za stavu 4:4 Plíškovou zatlačila a vzala jí podání. Brejk následně potvrdila čistou hrou a postoupila do semifinále, v němž se střetne s přemožitelkou Bartyové Sofií Keninovou z USA.

Český tenis má na Rogers Cupu ve hře ještě nečekaně úspěšnou kvalifikantku Marii Bouzkovou, kterou ve čtvrtfinále čeká wimbledonská vítězka Simona Halepová z Rumunska.

Výsledky tenisového turnaje žen v Torontu:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Andreescuová (Kan.) - Karolína Plíšková (3-ČR) 6:0, 2:6, 6:4, Keninová (USA) - Svitolinová (6-Ukr.) 7:6 (7:2), 6:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud