18. září 2019 • 17:14

Plíšková volala sestru! Karolína radila na kurtu, Kristýna lámala raketu

Autor: ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kristýna Plíšková nestačila na tenisovém turnaji v Soulu na druhou nasazenou Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou a vypadla ve druhém kole. Nepomohla jí ani rodinná pomoc. S úspěšnější sestrou Karolínou v roli trenérky prohrála za hodinu a půl 6:3, 3:6 a 4:6. V dramatickém zápase také vzteky rozlámala raketu a dostala napomenutí. Marie Bouzková je ve čtvrtfinále, kam prošla přes světovou trojku Elinu Svitolinovou.



Světová dvojka Karolína Plíšková do jihokorejské metropole dorazila jako čerstvá vítězka turnaje v čínském Čeng-čou a s dvojčetem v úterý nastoupily ve čtyřhře. Začaly vítězně, ale Kristýna Plíšková na to ve středu v singlu nenavázala.

V úvodním setu se ještě mohla opřít o servis a po brejku v osmém gamu ho získala. Alexandrovová, jež žije a trénuje v Praze, se však zlepšila, naopak začala druhou sadu brejkem na 2:0 a vedení udržela. V rozhodujícím dějství Plíšková opět neudržela jednou servis, což rozhodlo.

Kristýna si svou sestru zavolala dvakrát přímo na kurt. Poprvé v prvním setu za stavu 4:3, který pak česká tenistka dotáhla do výhry 6:3. Druhý set ale ve stejném skóre zvládla lépe druhá nasazená favoritka, takže na kurt šla své sestře radit opět Karolína.

Dramatický rozhodující set nakonec zvládla lépe Alexandrovová, když zvítězila 6:4. Plíšková bojovala ze všech sil, za stavu 3:3 ztratila při svém servisu jeden z klíčových gamů a vzetky rozmlátila svou raketu. Od rozhodčího dostala napomenutí.

Karolína Plíšková ve dvouhře v Soulu nestartuje, deblové čtvrtfinále se sestrou odehrají ve čtvrtek. Maximem Kristýny ve dvouhře zůstalo v této sezoně dubnové semifinále na antuce v Luganu.

Tenisový turnaj žen v Soulu (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Alexandrovová (2-Rus.) - Kristýna Plíšková (ČR) 3:6, 6:3, 6:4,
Linetteová (4-Pol.) - Potapovová (Rus.) 7:5, 7:6 (7:4),
Flipkensová (Belg.) - Gasparjanová (7-Rus.) 6:3, 7:5,
Wang Ja-fan (8-Čína) - Bonaventureová (Belg.) 4:6, 6:3, 6:0,
Ahnová (USA) - Bogdanová (Rum.) 0:6, 6:4, 7:6 (7:2).

Siniaková po nadějném začátku skončila s kanárem

Jediný game chyběl Kateřině Siniakové k postupu do čtvrtfinále turnaje v čínském Kuang-čou, ale druhou polovinu zápasu se Švýcarkou Viktorijí Golubicovou vůbec nezvládla. Česká tenistka neudržela vedení 6:4, 5:2, od tohoto stavu nezískala jedinou hru a prohrála 6:4 5:7 a 0:6.

Siniakové se v této sezoně na okruhu WTA ve dvouhře nedaří. Jen na antukovém grandslamu Roland Garros dokázala vyřadit tehdejší světovou jedničku Naomi Ósakaovou, předtím si zahrála semifinále v Norimberku. Na svém zatím posledním turnaji US Open vypadla v prvním kole a ani asijské turné nezačala dobře.

Proti švýcarské obranářce Golubicové přitom byla dlouho lepší hráčkou a postup měla na dosah. Chyběly jí ve druhé sadě dva míčky, načež Golubicová předvedla neskutečný obrat. Chybující Siniaková se už na odpor nezmohla, prohrála 11 gamů za sebou a po dvou hodinách odcházela s "kanárem".

Marie Bouzková postoupila do čtvrtfinále na úrok nasazené jedničky Eliny Svitolinové. Ukrajinská světová trojka ve druhém setu za stavu 3:4 při brejkbolu zápas vzdala. 

Tenisový turnaj žen v Kuang-čou v Číně (tvrdý povrch, dotace 500.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Golubicová (Švýc.) - Siniaková (5-ČR) 4:6, 7:5, 6:0,
Keninová (3-USA) - Zavacká (Ukr.) 6:4, 6:2,
Paoliniová (It.) - Čeng Saj-saj (6-Čína) 7:5, 3:6, 7:5,
Stosurová (Austr.) - Peraová (USA) 6:4, 1:6, 7:6 (7:5).

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud