25. září 2019 • 14:43

Plíšková jedničkou nebude. Na turnaji ve Wu-chanu ji pokořila 19letá Ukrajinka

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Světová dvojka Karolína Plíšková vypadla ve 3. kole ve Wu-chanu po překvapivě jednoznačné porážce 1:6, 4:6 s ukrajinskou tenistkou Dajanou Jastremskou a přišla o šanci stát se po turnaji světovou jedničkou. O postup do čtvrtfinále bude dnes ještě bojovat Petra Kvitová s Američankou Sloane Stephensovou, vítězka tohoto duelu se střetne s Jastremskou.



Sedmadvacetiletá Plíšková na úvod ve Wu-chanu porazila osmnáctiletou Amandu Anisimovovou, ale proti další teenagerce, o rok starší Jastremské, dnes byla prakticky bez šance. Sedmadvacátá hráčka žebříčku zasypávala českou favoritku tvrdými a přesnými údery od základní čáry, pomohla si šesti esy, odvrátila oba brejkboly a slavila postup za 66 minut.

Lounská rodačka tak nenavázala na třísetovou výhru nad Jastremskou z květnového antukového turnaje v Madridu a na WTA Tour prohrála po pěti zápasech, během nichž získala titul před dvěma týdny v Čeng-čou.

Plíšková nevyužila šanci sesadit ve Wu-chanu z pozice světové jedničky Australanku Ashleigh Bartyovou. Letošní vítězka Roland Garros postoupila do čtvrtfinále díky výhře 6:3, 7:5 nad Američankou Sofií Keninovou, šampionkou z turnaje v Kuang-čou z minulého týdne. Plíšková k posunu do čela žebříčku potřebovala projít alespoň do semifinále a skončit lépe než Bartyová.

S turnajem se už ve 3. kole rozloučila wimbledonská vítězka Simona Halepová. Přemožitelka Barbory Strýcové z druhého kola vzdala za stavu 4:5 zápas Jeleně Rybakinové kvůli zranění v dolní části zad. "Ucítila jsem při bekhendu prudkou bolest. Myslím, že je to spíš svalové, ale ještě to nevím jistě," uvedla na tiskové konferenci Rumunka, jež měla v závěru minulého roku vyhřezlou ploténku. "Myslím, že teď je to něco jiného, ale je to ve stejné oblasti," dodala Halepová.

Dvouhra - 3. kolo:
Jastremská (Ukr.) - Karolína Plíšková (2-ČR) 6:1, 6:4.

Česká tenistka Kristýna Plíšková po jednom z povedených míčků
Česká tenistka Kristýna Plíšková po jednom z povedených míčků

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud