20. října 2019 • 19:20

Murray slaví po 2,5 letech! Ve finále v Antverpách udolal Wawrinku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Britský tenista Andy Murray porazil ve finále halového turnaje v Antverpách 3:6, 6:4, 6:4 Švýcara Stana Wawrinku a získal první titul po více než dvou a půl letech. Trojnásobný grandslamový vítěz 46. triumfem na ATP Tour definitivně stvrdil svůj návrat mezi elitu po lednové druhé operaci kyčle, jež mu zachránila kariéru.



Bývalá světová jednička Murray, který je kvůli dlouhému výpadku až na 243. místě žebříčku, se radoval z prvního titulu od vítězství v Dubaji v březnu 2017. Dalšího trojnásobného grandslamového šampiona Wawrinku zdolal dvaatřicetiletý Skot po dvou a půl hodinách a po mečbolu stěží zadržoval slzy.

O titul po více než dvou letech usiloval také čtyřiatřicetiletý Wawrinka, jenž má za sebou operaci kolena a naposledy triumfoval v květnu 2017 v Ženevě. Ve finále prohrál potřetí za sebou.

V Moskvě slavili Rubljov a Bencicová

Švýcarská tenistka Belinda Bencicová otočila finálový zápas na turnaji v Moskvě a po výhře 3:6, 6:1, 6:1 nad domácí Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou získala druhý letošní titul. Desátá hráčka světového žebříčku triumfem korunovala skvělý týden, v němž si zajistila premiérovou účast na Turnaji mistryň.

Mužský Kremlin Cup ovládl v rodném městě a navíc v den svých 22. narozenin Andrej Rubljov. Ve finále porazil Francouze Adriana Mannarina 6:4, 6:0. Po triumfu na antuce v Umagu v roce 2017 přidal 31. tenista žebříčku druhou trofej z turnajů ATP.

Stejně stará Bencicová měla jistý start na vyvrcholení sezony v Šen-čenu už díky postupu do finále, jehož začátek jí utekl. Pavljučenkovová, semifinálová přemožitelka Karolíny Muchové, ji brejkla hned v prvním gamu a pak ještě jednou v deváté hře a získala první set.

V dalším průběhu už ale Švýcarka na kurtu vládla, nečelila ani jednomu brejkbolu a získala čtvrtý titul v kariéře. Letos už vyhrála únorový turnaj v Dubaji, kde ve finále porazila Petru Kvitovou.

Tenisový turnaj mužů v Antverpách (tvrdý povrch, dotace 711 275 eur):
Dvouhra - finále:
A. Murray (Brit.) - Wawrinka (4-Švýc.) 3:6, 6:4, 6:4.

Čtyřhra - finále:
Krawietz, Mies (1-Něm.) - Ram, Salisbury (2-USA/Brit.) 7:6 (7:1), 6:3.

Tenisový turnaj mužů a žen v Moskvě (tvrdý povrch):
Muži (dotace 922 520 dolarů):
Dvouhra - finále:
Rubljov (6-Rus.) - Mannarino (7-Fr.) 6:4, 6:0.

Ženy (dotace 1 032 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Bencicová (3-Švýc.) - Pavljučenkovová (Rus.) 3:6, 6:1, 6:1.

Čtyřhra - finále:
Aojamaová, Šibaharaová (Jap.) - Flipkensová, Matteková-Sandsová (3-Belg./USA) 6:2, 6:1.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud