Jan Jaroch
28. prosince 2019 • 13:08

10 NEJ českých okamžiků tenisové sezony 2019: divá Bára i zázrak v Paříži

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
  • Projděte si nejhezčí okamžiky české tenisové sezony 2019Projděte si nejhezčí okamžiky české tenisové sezony 2019FOTO: Koláž iSport.cz

    Tři grandslamová finále, hned několik triumfů na turnajích WTA i výrazné posuny ve světovém žebříčku. Český ženský tenis prožil úspěšný rok 2019. Vybrali jsme pro vás 10 největších okamžiků, které uplynulá sezona přinesla. Na co by se rozhodně nemělo zapomenout?

  • 1. Jeden set od grandslamu

    První grandslamové finále po loupežném přepadení, báječné dva týdny v Melbourne. Petra Kvitová napsala v lednu úžasný příběh, jemuž chyběl jen jeden vyhraný set v titulovém boji proti Naomi Ósakaové (6:7, 7:5, 4:6).

    Petra Kvitová se hecuje v zápase proti Švýcarce BencicovéFoto Reuters

  • 2. Pařížský zázrak Vondroušové

    Bylo jí stále jen devatenáct let, když Markéta Vondroušová na pařížské antuce zdeptala svými kraťasy a pestrou hrou šest soupeřek a slavně projela až do grandslamového finále. V něm už dostala lekci od Ashleigh Bartyové.

    Vondroušová je zpátky v Praze. Jsem šťastná a unavená, říká
    Video se připravuje ...

  • 3. Divá Bára ve Wimbledonu

    Dosáhnout největšího úspěchu kariéry ve 33 letech, to je znak obrovské poctivosti a zaujetí, které tenisu dává. Barbora Strýcová za ně vyhrála na nejmilejším turnaji roku skvělou odměnu – první singlové semifinále na grandslamu a wimbledonský titul z deblu, který ji posunul na první místo žebříčku.

    Barbora Strýcová pózuje s pohárem pro vítězku wimbledonské čtyřhry po svém návratu do ČeskaFoto Barbora Reichová (Sport)

  • 4. Římské překvapení KP

    Antuku jako povrch nechová ve velké lásce, přesto na ní Karolína Plíšková získala největší český titul sezony. Na Foro Italico překvapila samu sebe, když ovládla turnaj kategorie Premier, s nímž se může rovnat jen její triumf z roku 2016 v Cincinnati.

    Karolína Plíšková zakončila sezonu jako světová dvojkaFoto Reuters

  • 5. Serena z mečbolů poražená

    Byl to zápas, na který bude Karolína Plíšková do smrti vzpomínat. Čtvrtfinále Australian Open, na druhé straně kurtu legenda legend Serena Williamsová. Ač Češka ve třetí sadě prohrávala 1:5 a čelila čtyřem mečbolům, nakonec dokonala největší obrat kariéry.

    Karolína Plíšková a její forhendFoto Profimedia.cz

  • 6. Představovací párty Muchové

    Je dobrá, vědělo se o ní již déle. Jak dobrá? Takhle, ukázala Karolína Muchová ve Wimbledonu. Ve strhujícím českém osmifinále umořila Karolínu Plíškovou, která dvakrát podávala na vítězství, 13:11 ve třetí sadě. Mít den víc na odpočinek, třeba mohlo dopadnout i čtvrtfinále s Elinou Svitolinovou.

    Karolína Muchová je v Moskvě v semifináleFoto Reuters

  • 7. Tažení v Miami

    Ke koloritu jarních turnajů patří ten dvoutýdenní v Miami, jenž velikostí pavouka a svou délkou připomíná grandslam. Karolína Plíšková se na Hard Rock Stadium, kde se hraje americký fotbal, vyšvihla poprvé do finále. V něm ji však při souboji s Asleigh Bartyovou došly síly.

    Karolína Plíšková na Turnaji mistryňFoto profimedia.cz

  • 8. Maruščina kanadská pohádka

    Tohle představení Marie Bouzkové se dá řadit k největším překvapením sezony. Dívka z 91. místa žebříčku vyhrála v Torontu včetně kvalifikace šest utkání za sebou, vyřadila grandslamové šampionky Sloane Stephensovou i Simonu Halepovou. A v semifinále vzala set Sereně Williamsové.

    Marie Bouzková si ve světovém žebříčku hodně polepšilaFoto Profimedia.cz

  • 9. Přetržená šňůra jedničky

    Kateřina Siniaková odehrála singlovou sezonu k zapomenutí, jeden turnaj z ní ale velmi vystupuje. Grandslamové Roland Garros vidělo velkou senzaci, když Češka ve 3. kole na dvorci Suzanne Lenglenové ukončila tažení světové jedničky Naomi Ósakaové, přetrhla její šňůru šestnácti grandslamových vítězství a sama poprvé postoupila do osmifinále turnaje velké čtyřky.

    Česká tenistka Kateřina Siniaková v utkání grandslamového French OpenFoto Profimedia.cz

  • 10. Bouře v Eastbourne

    Jen 19 prohraných gamů v pěti zápasech, pouze dva ztracené servisy, to byla vizitka dominantního tažení Karolíny Plíškové za titulem v travnatém Eastbourne, z něhož sama žasla. „Možná jsem v nejlepší formě, co jsem kdy byla. Dlouho se mi nestalo, abych takhle profrčela turnajem,“ hlásila.

    Karolína Plíšková slaví na Turnaji mistryň první výhruFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud