6. ledna 2020 • 08:03

Strýcová v Brisbane postoupila, Muchové úvodní duel roku nevyšel

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Barbora Strýcová zahájila vítězně sedmou sezonu v řadě. Na turnaji v Brisbane, kam se vrátila po osmi letech, v prvním kole porazila Britku Johannu Kontaovou po více než dvou hodinách 6:2, 3:6 a 6:3. Ve druhém kole se světová deblová jednička mohla utkat s Karolínou Muchovou, ale ta nestačila na Američanku Alison Riskeovou a prohrála 4:6 a 2:6.



Třiatřicetiletá Strýcová v minulých letech začínala sezonu v Aucklandu, tentokrát se rozhodla pro Brisbane. A vstup do nového roku jí znovu vyšel. „Měla jsem dobrou přípravu, byla jsem s rodinou,“ odpověděla na dotaz, proč v prvním zápase opět uspěla. „Dnes rozhodl můj dobrý servis, jsem spokojená,“ řekla na kurtu.

Kontaovou, která od US Open nehrála a laborovala s kolenem, porazila i ve třetím vzájemném duelu. Loni to bylo ve wimbledonském čtvrtfinále.

Třiadvacetileté Muchové první herní příprava před Australian Open nevyšla. Riskeová, která je v žebříčku o dvě příčky výše devatenáctá, si vytvořila tlak kvalitním podáním, nechybovala a stačilo jí 78 minut na postup.

V Brisbane se představí také obhájkyně titulu Karolína Plíšková, Petra Kvitová a po úspěšné kvalifikaci i Marie Bouzková. Strýcová může teoreticky na Plíškovou narazit ve čtvrtfinále.

Dvouhra - 1. kolo:
Strýcová (ČR) - Kontaová (7-Brit.) 6:2, 3:6, 6:3,
Keninová (USA) - Sevastovová (Lot.) 7:6 (7:1), 6:4.

Barbora Strýcová vyhrála ve třech setech
Barbora Strýcová vyhrála ve třech setech

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud