10. ledna 2020 • 09:14

Djokovič porazil kanadskou jedničku a poslal Srby do semifinále ATP Cupu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhý hráč světového žebříčku Novak Djokovič zpečetil výhrou nad kanadskou jedničkou Denisem Shapovalovem postup srbských tenistů do semifinále ATP Cupu v Sydney. Balkánský tým za hlasité podpory fanoušků z místní komunity vyhrál čtvrtfinále 3:0 a o postup do finále staronové týmové soutěže se utká v sobotu s Ruskem.



Srbsko nasměroval za vítězstvím v úvodní dvouhře Dušan Lajovič výhrou 6:4, 6:2 nad Félixem Augerem-Aliassimem. Rozhodující bod získal Djokovič po obratu a vítězství 4:6, 6:1, 7:6 nad Shapovalovem, jednoznačný triumf pak potvrdili Evropané ve čtyřhře.

„Bylo to hodně vyrovnané, mohlo to dopadnout i naopak. Denis hrál úžasný tenis,“ uvedl Djokovič, jenž talentovaného Kanaďana porazil i v pátém vzájemném duelu. Zároveň na ATP Cupu, který je pro něj přípravou na obhajobu titulu na Australian Open, vyhrál i čtvrtý zápas.

„Cítil jsem se tu jako doma. I (ve skupině) v Brisbane jsme měli velkou podporu, ale tohle byl úplně jiný level. Byli tady snad všichni Srbové z města,“ ocenil hlasitou podporu fanoušků v Areně Kena Rosewalla. „Možná to občas trochu přehnali a Denis byl oprávněně naštvaný, ale byla to atmosféra jako v Davis Cupu,“ dodal Djokovič. Narážel na to, že si Shapovalov stěžoval na hlasité projevy fanoušků při servisu, za což diváky musel napomínat rozhodčí.

V druhém dnešním čtvrtfinále hrají daviscupoví šampioni Španělé proti Belgii. Vítěz tohoto duelu se v sobotu střetne s domácí Austrálií.

Tenisový turnaj mužských týmů ATP Cup v Sydney - čtvrtfinále:

Srbsko - Kanada 3:0
Lajovič - Auger-Aliassime 6:4, 6:2,
Djokovič - Shapovalov 4:6, 6:1, 7:6 (7:4),
Čačič, Troicki - Polansky, Shamasdin 6:3, 6:2.

Djokovič poslal srbské tenisty do semifinále ATP Cupu
Djokovič poslal srbské tenisty do semifinále ATP Cupu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud