6. června 2020 • 18:45

Plíšková ovládla LiveScore Cup. Ve finále si poradila s Martincovou

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Světová tenisová trojka Karolína Plíšková vyhrála exhibiční turnaj LiveScore Cup na pražské Štvanici. Překvapivou finalistku Terezu Martincovou v sobotu na antuce porazila 6:2 a 6:4.



„Každý vyhraný turnaj je dobrý, i když je to trošičku jiný turnaj, než bych chtěla vyhrát. Ale pořád je to výhra a to se počítá. Odehrála jsem tady tři kvalitní zápasy. Je na čem stavět a jako příprava to bylo dobrý,“ řekla Plíšková.

Na úvod finále dvakrát při servisu Martincové neuhrála v gamu ani bod, ale od stavu 1:2 se rozjela. Sama výborně podávala a ve výměnách byla přesnější i razantnější než soupeřka, která na akci nahradila na poslední chvíli zraněnou Markétu Vondroušovou. Pozvané hosty v hledišti včetně Jana Kodeše, kterému před zápasem předala šampaňské na počest jeho prvního vítězství na Roland Garros před 50 lety, či svého souseda z pražské Troji basketbalisty Tomáše Satoranského, roztleskala také přesným lobem.

Sledovali jste LiveScore Cup? Zapojte se do nových diskuzí na iSport.cz >>>

Pak si Plíšková vybrala slabší chvilku a ve druhé sadě ztrácela 1:2 a 0:40 při svém servisu. Královna es, jak se jí říká, ale podání zachránila a otočila na 4:2. Za stavu 5:4 ještě odvrátila další brejkbol a před blížícím se deštěm duel ukončila. „Konec byl všelijaký, ale jsem ráda, že jsme to stihly a nebylo přerušeno,“ řekla Plíšková.

Martincová, které patří v žebříčku WTA 133. místo, si ve skupině poradila s Kristýnou Plíškovou i Karolínou Muchovou. Karolína Plíšková na cestě do finále vyhrála hladce zápasy s Barborou Strýcovou a Kateřinou Siniakovou.

Tereza Martincová (vlevo) byla s finálovou účastí rovněž nadmíru spokojená
Tereza Martincová (vlevo) byla s finálovou účastí rovněž nadmíru spokojená

Jednalo se o druhý pražský turnaj po koronavirové pauze. Na předchozí akci v pražské Stromovce zvítězila v turnaji O pohár prezidenta ČTS na tvrdém povrchu dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová.

Příští týden začne na Štvanici svazová soutěž družstev nazvaná Barvy pro budoucnost. Od sobotu do pondělí se pak uskuteční další akce - charitativní Tipsport Elite Trophy, v které se utkají týmy Karolíny Plíškové a Kvitové.

Mezinárodní tenisová sezona je přerušena od března minimálně do konce července.

Tenisový turnaj žen LiveScore Cup v Praze (antuka) - finále:

Karolína Plíšková - Martincová 6:2, 6:4.

Libor Basík, komentátor stanice O2 TV Sport

„I přes vysoké tréninkové dávky, které jsou běžné v přípravném období před startem roku, ukázaly hráčky enormní snahu bojovat o výsledek, což nejlépe vystihuje Terezu Martincovou, která ani se startem nepočítala a naskočila do turnaje v situaci maximálního tréninkového vytížení. A jako bonus si vybojovala finále. Ačkoliv turnaji úplně nepřálo počasí, tak divák u televizní obrazovky se po dlouhé době dočkal nadprůměrné tenisové podívané. Nezbývá si přát, aby se podobné nasazení opakovalo i v nadcházející sérii turnajů Tipsport Elite Trophy, které rovněž nabídneme na stanici O2 TV Sport.“

Plíšková ovládla LiveScore Cup: Jsem ráda, že máme v Česku dobrou úroveň tenisu
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Karolína Plíšková si ve finále LiveScore Cupu poradila s Martincovou
Video se připravuje ...

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Titulní strana deníku Sport, sobota 6. června 2020 Titulní strana deníku Sport, sobota 6. června 2020Foto Sport

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud