29. června 2020 • 18:15

Muchová v Prostějově udolala Strýcovou, Vondroušová padla s Alexandrovovou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Černý tým Karolíny Plíškové při druhé zastávce charitativního tenisového turnaje družstev Tipsport Elite Trophy vede nad Růžovým týmem Petry Kvitové 2:1. V Prostějově se všechny tři dnešní dvouhry rozhodovaly v super tie-breaku, který se hraje místo třetího setu. Nejdříve Karolína Muchová porazila Barboru Strýcovou 4:6, 6:4, 10:8. Loňská finalistka Roland Garros Markéta Vondroušová prohrála 6:4, 2:6 a 5:10 s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou a nakonec Tereza Martincová udolala po setech 6:1, 5:7 a 10:3 talentovanou Lindu Fruhvirtovou.



Třiadvacetiletá Muchová a o jedenáct let starší Strýcová se na antuce utkaly pod zataženou střechou, protože v Prostějově vytrvale pršelo. Svedly vyrovnaný duel s rozhodujícím super tie-breakem, který v tomto exhibičním formátu nahrazuje třetí sadu. V jeho koncovce byla úspěšnější Muchová, která si esem vypracovala mečbol a následně ho díky dvojchybě zkušenější soupeřky proměnila.

„Byl to s Bárou těžký zápas, dlouhý a jsem ráda, že nakonec byl ten super tie-break a ne třetí set a že to na konci bylo v můj prospěch,“ řekla vítězka novinářům. Mohla těžit z rad trenéra Davida Kotyzy, který dříve vedl i Strýcovou. Byla ráda, že se postupně dostávala do rytmu. „Začátek byl trochu pomalejší, hodně chyb. Druhý set už byl lepší a ke konci už jsem tam zahrála i pár winnerů,“ ocenila Muchová.

Alexandrovová nechala zapomenout na nevydařené zápasy z Prahy a vytáhla se na hráčku elitní světové dvacítky Vondroušovou. První set ztratila, ale od druhé sady agresivní hrou dominovala a jednoznačně ovládla i rozhodující tie-break.

Obě tenistky se dnes ještě na kurt vrátily na závěrečnou čtyřhru. Vondroušová hraje s Kristýnou Plíškovou a Alexandrovová po boku zkušené deblistky Strýcové.

Patnáctiletá juniorka Fruhvirtová po hladce ztracené první sadě srovnala krok a vybojovala druhý set, ale v rozhodující zkrácené hře vládla Martincová. "Nebylo to vůbec jednoduchý, i když první set byl 6:1. Linda se dostala na koně a začala hrát výborně. Hraje skvěle, když jí to sedne, tak vás fakt žene," ocenila Martincová výkon mladičké soupeřky.

Výběr vedený třetí hráčkou světa Plíškovou vyhrál první díl této akce, ve kterém porazil Růžový tým Petry Kvitové 7:4. Seriál bude mít ještě další dva díly v Praze. Na Štvanici se bude hrát 11. až 13. července na antuce a 25. až 27. července asi na tvrdém povrchu.

Černý tým Karolíny Plíškové - Růžový tým Petry Kvitové 1:1
Muchová - Strýcová 4:6, 6:4, 10:8,
Vondroušová - Alexandrovová (Rus.) 6:4, 2:6, 5:10,
Martincová - L. Fruhvirtová 6:1, 5:7, 10:3.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud