10. srpna 2020 • 18:45

Prague Open 2020: Bouchardová s přehledem. Zbytek programu odložen

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V úvodní den tenisového turnaje WTA v Praze se stihl kvůli špatnému počasí odehrát jen jeden zápas hlavní soutěže. Prvním kolem Prague Open, které bylo do kalendáře zařazeno mimořádně jako jeden z prvních turnajů po koronavirové pauze, hladce prošla někdejší wimbledonská finalistka Eugenie Bouchardová. Více zápasů se ale kvůli bouřkám na antuce areálu Sparty dohrát nestihlo a byly přeloženy na úterý.



Šestadvacetiletá kanadská hvězda se aktuálně pohybuje až ve čtvrté stovce světového žebříčku, od pražských pořadatelů dostala divokou kartu. Na antukových kurtech ve Stromovce před prázdnými tribunami dnes porazila 6:0 a 6:3 osmou nasazenou Veroniku Kuděrmětovovou z Ruska.

Sama byla příjemně překvapena, jak si na kurtu počínala. „Hrála jsem lépe, než jsem čekala. Cením si toho, jak jsem zůstala celý zápas koncentrovaná,“ pochvalovala si Bouchardová na virtuální tiskové konferenci. Po dlouhé pauze byla před vstupem do turnaje nejistá. „Nehrála jsem opravdový zápas od ledna. Hrála jsem pár exhibic, ale to je jiné. I když myslím, že mi dnes pomohly,“ poznamenala tenistka, která nově spolupracuje s Australankou Rennae Stubbsovou, která do loňského května vedla současnou českou jedničku Karolínu Plíškovou.

Vzájemný zápas prvního kola dvouhry turnaje s dotací 225.500 dolarů rozehrály Kristýna Plíšková a Linda Fruhvirtová, ale jejich duel ve čtvrtém gamu za stavu 2:1 s brejkem pro Plíškovou přerušila bouřka. Na kurt se vrátily, ale stihly odehrát jen dva gamy a od skóre 3:2 se duel bude dohrávat další den.

Diváci se na letošní Prague Open bohužel nepodívají...
Diváci se na letošní Prague Open bohužel nepodívají...

Rozjetý zápas nedokončily ani turnajové jedničky ve čtyřhře Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. S německo-rumunským párem Anna-Lena Friedsamová, Laura Ioana Paarová hrají 1:1 na sety a rozhodující super tie-break se bude rovněž dohrávat v úterý.

Těsně před prvním kolem kvůli bolesti zubů odstoupila turnajová čtyřka Dajana Jastremská.

Ženský profesionální tenisový okruh se po březnovém přerušení sezony znovu rozběhl minulý týden v Palermu. Největší hvězdou pražského turnaje je světová dvojka Simona Halepová z Rumunska, nejvýše postavenou Češkou v pavouku je Barbora Strýcová. Halepová se Strýcovou nastoupí společně ve čtyřhře.

 

Tenisový turnaj žen Prague Open okruhu WTA (antuka, dotace 225.500 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Bouchardová (Kan.) - Kuděrmětovová (8-Rus.) 6:0, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud