4. března 2021 • 15:57

Zápas plný brejků. Kvitová po boji v semifinále, Plíšková končí

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Kuchtův gól hlavou byl odvolán kvůli ofsajdu
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová porazila v Dauhá v utkání plném ztracených podání Estonku Anett Kontaveitovou 6:3, 3:6, 6:2 a postoupila do semifinále. Druhá nasazená Karolína Plíšková podlehla 3:6, 1:6 Američance Jessice Pegulaové, kterou čeká právě Kvitová.



Turnajová čtyřka Kvitová vedla v prvním setu už 5:1, a i když si závěr zkomplikovala, bez větších problémů jej získala. Ve druhé sadě ale třicetiletá Češka ztratila čtyři z pěti servisů a o pět let mladší Kontaveitová srovnala.

Ačkoli ani v rozhodujícím setu se Kvitová nemohla opřít o svůj servis, dovedla bláznivý zápas po hodině a tři čtvrtě k vítězství. Podání si prohrála sedmkrát, její soupeřka, kterou porazila popáté ze sedmi duelů, dokonce devětkrát.

„Bylo to jako na horské dráze. Jsem ráda, že jsem po druhém setu, v kterém jsem nehrála nejlépe, začala dobře třetí set. Musím říct, že jsem dobře returnovala a to asi byl rozdíl v utkání,“ řekla Kvitová na on-line tiskové konferenci.

Turnajová dvojka Plíšková proti Pegulaové ztrácela od počátku. Poprvé přišla o podání ve třetím gamu a Američanka získala úvodní set za 38 minut po dalším brejku. Do druhé sady sice česká jednička vstoupila lépe a rovněž soupeřce sebrala podání, pak už ale body sbírala jen Pegulaová. Od třetího gamu získala dvanáct fiftýnů v řadě, ujala se vedení 4:1 a po hodině proměnila první mečbol.

Petra Kvitová se dostala do semifinále turnaje v Dauhá
Petra Kvitová se dostala do semifinále turnaje v Dauhá

Kvitová, která proti Kontaveitové zaznamenala 31 vítězných míčů a 24 nevynucených chyb, je v Dauhá v semifinále potřetí v řadě. V roce 2018 turnaj v katarské metropoli vyhrála, loni po roční pauze ve finále podlehla Bělorusce Aryně Sabalenkové. S Pegulaovou se utká podruhé v kariéře, první zápas vloni na US Open vyhrála ve dvou setech.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud