14. července 2021 • 15:40

Češka v Praze ve čtvrtfinále. Martincová napravila zkažený první set

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osmá nasazená Tereza Martincová je první českou čtvrtfinalistkou tenisového turnaje Prague Open. Američanku Asiu Muhammadovou porazila 6:3 a 6:4. V dalším kole na tvrdém povrchu ve Stromovce narazí na Slovenku Viktórii Kužmovou.



O postup do čtvrtfinále dnes hrály také turnajová čtyřka Kateřina Siniaková a Tereza Smitková, ale jejich vzájemný zápas byl za stavu 2:6, 7:6 a 5:3 pro Siniakovou přerušen. Dohrávat se bude ve čtvrtek, kdy bude o čtvrtfinále usilovat také vítězka Roland Garros a nasazená dvojka Barbora Krejčíková.

Martincová, která si před dvěma týdny postupem do třetího kola Wimbledonu vylepšila grandslamové maximum, potvrdila roli favoritky. Soupeřce z konce druhé stovky světového žebříčku v první sadě dvakrát vzala podání a zvítězila 6:3. V úvodu druhého setu česká tenistka zaváhala a prohrávala 0:3. "Myslím, že jsem trochu uspěchala ten začátek, udělala jsem pár jednoduchých chyb," uznala po zápase v rozhovoru pro Českou televizi.

Nezpanikařila, vrátila se do setu a brejkem v deváté hře rozhodla. Utkání dopodávala čistou hrou. Martincová byla celý duel aktivnější. "Cítila jsem po tom minulém zápase, že na tomhle povrchu do toho musím víc chodit. Musela jsem chodit k síti, i když se tam necítím moc komfortně," uvedla.

Postupem do čtvrtfinále si vylepší žebříčkové maximum, kterým je aktuální 78. příčka. A radost z toho mohou mít i její nejbližší, kteří ji chodí na Spartu podporovat. "Je nás tady hodně. Děláme si srandu, že jsme jak Hujerovi. Jsou tady ségra, mamka, taťka, nevlastní brácha, přítel, nejlepší kámoška se svým přítelem, strejda a teta," vypočítala. "Ptali se, jestli mě to nesvazuje, ale když mě podporují celý rok, byla by škoda, aby mě neviděli hrát.“

Tenisový turnaj žen Livesport Prague Open (tvrdý povrch, dotace 236.238 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Martincová (8-ČR) - Muhammadová (USA) 6:3, 6:4, Minová (USA) - Stojanovičová (7-Srb.) 3:6, 6:1, 6:4.

Čtyřhra - 2. kolo:

Bouzková, Hradecká (3-ČR) - Bonaventurová, Kungová (Belg./Švýc.) 6:1, 6:1.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud