21. února 2022 • 17:49

Kvitová vykročila vítězně v Dauhá za obhajobou, slaví také Martincová

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová vykročila vítězně za obhajobou titulu na turnaji v Dauhá. V úvodním kole porazila Irinu Camelii Beguovou 6:3, 6:1 a rumunské soupeřce oplatila nedávnou porážku z Petrohradu. Uspěla i Tereza Martincová, která na úvod velkého katarského turnaje zvládla tříhodinovou bitvu se světovou patnáctkou Elinou Svitolinovou z Ukrajiny. Sedmadvacetiletá Češka o měsíc starší soupeřku zdolala 6:7, 7:5, 7:6.



Jednatřicetiletá Kvitová vstoupila do odvety za petrohradské osmifinále rázně a navzdory větrnému počasí na kurtu dominovala. Soupeřka se naopak trápila a česká hráčka šla rychle do vedení 4:0. Pak si sice vybrala slabší chvilku a čistou hrou přišla o podání, další komplikace ale nepřipustila. Za půl hodiny získala první set a ve stejném stylu rozehrála i druhý. Po dvou brejcích získala opět náskok 4:0 a tentokrát už nezaváhala.

Na kurtu strávila dvojnásobná wimbledonská vítězka jen 55 minut a vrátila se k obvyklému průběhu zápasů s Beguovou. Před Petrohradem, kde od Rumunky inkasovala ve druhém setu dokonce kanára, v pěti vzájemných zápasech ztratila s aktuálně 55. hráčkou světa dohromady jen set. Nyní vylepšila bilanci na 6:1.

Martincová se Svitolinovou měly v zápase hraném také v silném větru potíže především na podání a obě vyhrály více gamů při servisu soupeřky než při svém vlastním. Na proměněné brejkboly vyhrála 10:9 Martincová, jež byla ve třetím setu v kritické situaci, když Svitolinová za stavu 5:3 podávala na vítězství v zápase. Pražská rodačka si ale vzala servis zpět a dotáhla duel do tie-breaku.

Ve zkrácené hře pokračovala přetahovaná o každý míček, kterou 42. hráčka světa Martincová ukončila vítězným křížným forhendem do protipohybu soupeřky a vyhrála 7:5. Svitolinové tak oplatila loňskou dvousetovou porážku z Indian Wells.

V druhém kole aktuální českou pětku Martincovou čeká Arantxa Rusová z Nizozemska. Kvitová si zahraje s šestnáctou nasazenou Elise Mertensovou z Belgie.

V katarské metropoli se ve druhém kole představí celkem tři české tenistky, vedle Kvitové a Martincové je ve hře ještě Barbora Krejčíková, která měla na úvod coby druhá nasazená hráčka volný los. Její soupeřkou bude Polka Magda Linetteová.

Tenisový turnaj žen v Dauhá (tvrdý povrch):

Dvouhra - 1. kolo:

Kvitová (ČR) - Beguová (Rum.) 6:3, 6:1, Gauffová (14-USA) - Rogersová (USA) 6:2, 6:3, Golubicová (Švýc.) - Petkovicová (Něm.) 6:4, 6:4, Linetteová (Pol.) - Riskeová (USA) 2:6, 7:6 (7:5), 6:1, Garciaová (Fr.) - Halepová (Rum.) 6:4, 6:3, Martincová (ČR) - Svitolinová (10-Ukr.) 6:7 (2:7), 7:5, 7:6 (7:5), Ostapenková (15-Lot.) - Dodinová (Fr.) 6:4, 6:2, Cristianová (Rum.) - Rybakinová (11-Kaz.) 6:4, 6:3, Teichmannová (Švýc.) - Kerberová (13-Něm.) 4:6, 6:3, 6:2, Mertensová (16-Belg.) - Paoliniová (It.) 6:3, 2:6, 7:5, Kasatkinová (Rus.) - Tomljanovicová (Austr.) 6:4, 6:7 (4:7), 6:2.

2. kolo:

Muguruzaová (5-Šp.) - Cirsteaová (Rum.) 7:6 (7:4), 6:1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud