23. února 2022 • 17:30

Češky v Dauhá dohrály. Končí Krejčíková i Martincová

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na turnaji v Dauhá dnes v osmifinále vypadly poslední dvě české tenistky ve dvouhře. Barbora Krejčíková prohrála v souboji šampionek Roland Garros 3:6, 2:6 s rozjetou Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska, Tereza Martincová podlehla 1:6, 6:3, 3:6 světové desítce Ons Džabúrové z Tuniska.



Třetí hráčka žebříčku Krejčíková porazila Ostapenkovou před měsícem ve 3. kole Australian Open, Lotyška ale od té doby vyhrála deset zápasů z jedenácti. Šampionka z minulého týdne z Dubaje dnes vzala druhé nasazené Krejčíkové pětkrát servis, česká tenistka jí k tomu napomohla sedmi dvojchybami.

Šestadvacetiletá Krejčíková byla v Dauhá druhou nasazenou a skončila stejně jako minulý týden v Dubaji už po druhém zápase. Na turnaji je ještě ve hře v deblu s tradiční parťačkou Kateřinou Siniakovou.

Martincová se dokázala do zápasu proti favorizované Džabúrové vrátit po hladce prohraném prvním setu a po srovnání na 1:1 na tom byla v úvodu třetí sady lépe. Rychlé vedení 2:0 ale proti soupeřce bouřlivě podporované místním publikem neudržela a po dalších dvou ztrátách podání a skvělém bekhendovém prohozu Džabúrové při mečbolu prohrála.

České tenistky tak letos nepotvrdily, že se jim Dauhá v posledních letech daří. Od roku 2015 turnaj ovládly Lucie Šafářová, Karolína Plíšková a dokonce dvakrát Petra Kvitová, jež byla navíc ještě jednou ve finále. Zraněná Kvitová vypadla tento týden v 2. kole, Siniaková hned v prvním.

Tenisový turnaj žen v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 2,632.448 dolarů):

Dvouhra - 3. kolo:
Ostapenková (15-Lot.) - Krejčíková (2-ČR) 6:3, 6:2, Gauffová (14-USA) - Badosaová (3-Šp.) 6:2, 6:3, Džabúrová (8-Tun.) - Martincová (ČR) 6:1, 3:6, 6:3, Kontaveitová (4-Est.) - Mertensová (16-Belg.) 6:3, 0:6, 6:2. Obecné informace

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud