5. března 2022 • 09:40

Korda vítězně debutoval v americkém daviscupovém týmu, Bouzková padla

Autor: ČTK, mas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednadvacetiletý Sebastian Korda má za sebou úspěšný debut v americkém daviscupovém týmu. Syn někdejšího českého tenisty Petra Kordy v kvalifikačním utkání s Kolumbií porazil Nicoláse Mejíu 6:4, 1:6, 6:4. Výběr USA vede v Renu po prvním dnu 2:0. Týmová jednička Taylor Fritz smetl Alejandra Gonzáleze 6:1, 6:0. Na ženském turnaji v Monterrey skončila ve čtvrtfinále Češka Marie Bouzková i Ukrajinka Elina Svitolinová, která vyhrané prize money pošle bezpečnostním složkám své země čelící ruské agresi.



Čtyřicátý hráč světa Korda splnil v duelu s Mejíou, který je v pořadí ATP na 265. místě, roli favorita, i když ztratil set. „Byl jsem celkem v pohodě. Šlo to dobře a jsem rád, že jsem to zvládl,“ řekl agentuře AP rodák z Bradentonu po zápase, v němž si pomohl k výhře 12 esy.

Před utkáním si nechal poradit od svého otce i dvojnásobného daviscupového vítěze Radka Štěpánka. Navíc se týden připravoval s Andrem Agassim. „Všichni mi moc pomohli, jen mě trochu usadili. Mám za sebou spoustu skvělých lidí a mám radost, že se mi povedlo při debutu vyhrát,“ uvedl Korda, který získal první bod v zápase.

„Seby odvedl skvělou práci, fakt bojoval. Bylo to samozřejmě těžké, první dvouhra znamená velký tlak. Je skvělé, že vyhrál. Cítil jsem se pak jistější,“ řekl Fritz.

Bouzková nevyužila tři mečboly a padla

Tenistka Marie Bouzková vypadla na turnaji v Monterrey ve čtvrtfinále. S Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou prohrála 6:4, 4:6, 6:7, i když měla tři mečboly, a finálovou účast z roku 2020 si nezopakuje. Zápas trval téměř tři a půl hodiny.

V rozhodující třetí sadě Bouzková prolomila 69. hráčce světového žebříčku podání na 4:3, vzápětí ale sama o servis přišla čistou hrou. Set dospěl do tie-breaku, v němž se česká tenistka, které patří v pořadí WTA 81. místo, dostala do vedení 6:3. Ani jeden ze tří mečbolů však nevyužila. Haddadová Maiaová na druhý pokus zápas ukončila a první vzájemné utkání po velkém boji vyhrála.

Třiadvacetiletá Bouzková nenaváže na úspěch z minulého týdne, kdy na jiném mexickém turnaji v Guadalajaře došla až do finále. O dva roky starší Brazilka si zahraje semifinále na okruhu WTA po téměř třech letech.

Ukrajinka Svitolinová pošle prize money domů

Po třísetové porážce dohrála ve čtvrtfinále i nasazená jednička Elina Svitolinová. Ukrajinská tenistka, která v roce 2020 zdolala Bouzkovou ve finále, podlehla dvacetileté Kolumbijce Camile Osoriové 6:1, 5:7, 6:7. Zápas skončil po půlnoci. Až poté začalo zbylé čtvrtfinále mezi Číňankou Wang Čchiang a Kanaďankou Leylah Fernandezovou.

Svitolinová původně nechtěla do turnaje nastoupit, protože v prvním kole měla za soupeřku Rusku Anastasiji Potapovovou. Nakonec se rozhodla hrát a věnovat prémie z Monterrey bezpečnostním složkám své země, která čelí ruské invazi. Účastí ve čtvrtfinále vydělala 5800 dolarů (136.000 korun).

Výsledky kvalifikace tenisového Davisova poháru:

Rio de Janeiro: Brazílie - Německo 1:1 po prvním dnu
Monteiro - Struff 6:3, 1:6, 6:3.

Reno: USA - Kolumbie 2:0 po prvním dnu
Korda - Mejia 6:4, 1:6, 6:4, Fritz - González 6:1, 6:0.

Sydney: Austrálie - Maďarsko 2:2
Peers, Saville - Marozsán, Valkusz 4:6, 4:6, De Minaur - Fucsovics 7:6 (7:4), 6:4.

Soul: Korea - Rakousko 3:1
Nam Či-song, Song Min-kjo - Erler, Miedler 6:4, 6:3, Kwon Sun-u - Novak 7:5, 7:5.

Tenisový turnaj žen v Monterrey v Mexiku (tvrdý povrch, dotace 276.750 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Haddadová Maiaová (Braz.) - Bouzková (ČR) 4:6, 6:4, 7:6 (9:7), Osoriová (5-Kol.) - Svitolinová (1-Ukr.) 1:6, 7:5, 7:6 (7:5), Párrizasová (6-Šp.) - Sorribesová (4-Šp.) 6:3, 1:6, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud