4. května 2022 • 19:38

Nadal se po zranění vrátil výhrou, doma v Madridu zdolal Kecmanoviče

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělský tenista Rafael Nadal se po více než měsíční pauze způsobené zraněním vrátil na kurty vítězně. Na domácím antukovém turnaji v Madridu porazil ve druhém kole Miomira Kecmanoviče ze Srbska 6:1, 7:6 a postoupil do osmifinále. Držitel rekordních 21 grandslamových titulů narazí v další fázi na Davida Goffina z Belgie.



Vítěz letošního Australian Open a čtvrtý muž aktuálního žebříčku Nadal nehrál soutěžní duel od 21. března kvůli únavové zlomenině třetího levého žeberního oblouku. Do prvního utkání sezony na oblíbené antuce měl však výborný vstup. O tři roky mladšímu Kecmanovičovi povolil v úvodní sadě jen jeden game a dvakrát prolomil jeho servis.

Ve druhém setu už Kecmanovič, kterému patří v žebříčku 32. místo, svého španělského protivníka trápil více. Poté, co duel dospěl do tie-breaku, Nadal získal hned dva body při soupeřově podání a po necelých dvou hodinách hry zužitkoval za stavu 6:4 první mečbol. Rodák z Mallorky porazil Srba podruhé v kariéře, stejně jako před dvěma lety na tvrdém povrchu v mexickém Acapulcu ve dvou setech. V Madridu útočí na šesté vítězství v kariéře.

Příštím Nadalovým soupeřem bude Goffin, který zvítězil nad Boticem van de Zandschulpem z Nizozemska 6:4 a 6:2.

V dalším utkání udolal obhájce vítězství Němec Alexander Zverev chorvatského protivníka Marina Čiliče ve třech setech 4:6, 6:4 a 6:4. Dvojnásobný šampion turnaje se dostal v Madridu do čtvrtfinále popáté, Čiliče porazil posedmé za sebou.

Tenisový turnaj mužů a žen v Madridu (antuka):

Muži (dotace 6.575,560 eur):

Dvouhra - 2. kolo:

Zverev (2-Něm.) - Čilič (Chorv.) 4:6, 6:4, 6:4, Lajovič (Srb.) - Ruud (5-Nor.) 7:6 (9:7), 2:6, 6:4, Evans (Brit.) - Bautista (17-Šp.) 6:3, 5:7, 7:6 (7:2).

Ženy (dotace 6,575.560 eur):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Džabúrová (8-Tun.) - Halepová (Rum.) 6:3, 6:2.

Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud