22. června 2022 • 17:10

Kvitová je ve čtvrtfinále. V Eastbourne zvládla obrat a rozdala kanára

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Slavia - Baník: Tanko tvrdě dojel Holeše, po zásahu VAR dostal červenou kartu!
SESTŘIH: Jablonec - Karviná 3:2. Obrat v závěru, rozhodl Náprstek
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová otočila na turnaji v Eastbourne utkání s domácí Britkou Katie Boulterovou a po vítězství 5:7, 6:0, 7:5 postoupila potřetí v sezoně do čtvrtfinále. Na travnatém povrchu se nasazená čtrnáctka letos dostala mezi osmičku nejlepších poprvé. V dalším kole narazí buď na jinou britskou hráčku Harriet Dartovou, nebo přemožitelku Barbory Krejčíkové Ukrajinku Martu Kosťukovou.



Dvaatřicetiletá Kvitová zdolala o sedm let mladší soupeřku za takřka dvě a půl hodiny. Dvojnásobná wimbledonská vítězka uspěla proti Boulterové v prvním vzájemném zápase a může stále napodobit svůj jedenáct let starý počin, kdy se v Eastbourne probojovala do finále. Britka, která předtím vyřadila Terezu Martincovou a Karolínu Plíškovou, na další českou tenistku nevyzrála.

Jednatřicátá hráčka světa Kvitová do utkání dobře vstoupila a v úvodu prolomila soupeřčin servis. Za stavu 4:2 bylo utkání přerušeno kvůli nevolnosti jednoho z diváků. Česká tenistka i po krátké přestávce pokračovala ve své hře a měla k dispozici dva setboly. Ty ale nevyužila a Boulterová pěti hrami za sebou otočila k radosti domácího publika sadu ve svůj prospěch.

Kvitovou však ztráta setu zdravě nabudila a ve druhém setu dominovala. Po 33 minutách nadělila 127. hráčce světa „kanára“ a vynutila si rozhodující sadu. V ní si obě tenistky držely servis až do stavu 6:5 pro Kvitovou. V ten moment dostala Češka k dispozici dva mečboly, a ten druhý využila.

Kvitová se dostala do čtvrtfinále poprvé od březnového turnaje v Miami, předtím byla mezi osmi nejlepšími také v Dubaji. V Eastbourne zabojuje o první semifinále v sezoně. S Dartovou ještě nikdy nehrála.

Česká tenistka Petra Kvitová slaví úspěch v podobě postupu do čtvrtfinále v Eastbourne, domácí Britce Boulterové uštědřila i kanára
Česká tenistka Petra Kvitová slaví úspěch v podobě postupu do čtvrtfinále v Eastbourne, domácí Britce Boulterové uštědřila i kanára

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud