30. září 2022 • 15:08

Hvězdy v Ostravě: Šwiateková i trojka a čtyřka žebříčku. Nechybí ani Češky

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ženská tenisová špička včetně světové jedničky Polky Igy Šwiatekové se představí od pondělí na turnaji Agel Open 2022 v Ostravě. Do třetího ročníku akce kategorie WTA 500 se přihlásily také Španělka Paula Badosaová (3. v žebříčku WTA) či obhájkyně titulu Estonka Anett Kontaveitová (4.). Nejvýše nasazenou Češkou bude 19. hráčka světa Karolína Plíšková, nechybějí ani Petra Kvitová nebo Barbora Krejčíková. Hrát se bude na tvrdém povrchu, finále je na programu v neděli 9. října.



Los programu hlavní soutěže se za přítomnosti Plíškové uskuteční v sobotu. V pavouku dvouhry budou prostřednictvím takzvaných divokých karet také Karolína Muchová a Tereza Martincová. O víkendu se do turnajového pavouka pokusí probojovat z kvalifikace loňská vítězka juniorského Roland Garros Linda Nosková nebo aktuální juniorská jednička Lucie Havlíčková. Dotace turnaje činí 750.000 eur (asi 18,5 milionu korun). Vedle Ostravar Arény se v úvodu odehrají zápasy také v nedaleké Atletické hale.

„V Ostravě budu hrát po dvou letech a už teď se moc těším. Zahrát si před českými fanoušky je pro mě vždy něco speciálního. Na Ostravu mám hezké vzpomínky i díky zápasům Fed Cupu a doufám, že tu bude zase skvělá atmosféra,“ uvedla Plíšková, čtvrtfinalistka nedávného US Open.

Hlavní hvězdou bude trojnásobná grandslamová vítězka Šwiateková. Jednadvacetiletá Polka odehraje první zápasy od triumfu na newyorském grandslamu. V Ostravě bude usilovat o osmý letošní titul. „Mít v pavouku někoho takového je sen každého diváka i pořadatele,“ řekl Tomáš Petera z pořádající agentury Perinvest.

Vedle Šwiatekové a Kontaveitové se do turnaje zapojí loňská finalistka Maria Sakkariová z Řecka, Brazilka Beatriz Haddadová Maiaová, Britka Emma Raducanuová nebo olympijská šampionka z Tokia Belinda Bencicová ze Švýcarska.

Startovat mohou ruské tenistky, které mají platná Schengenská víza. Mezi přihlášenými jsou světová jedenáctka Darja Kasatkinová a Jekatěrina Alexandrovová. Hrát mohou také Bělorusky Viktoria Azarenková, jež hrála v Ostravě finále v roce 2020, a Aljaksandra Sasnovičová.

Vstupenky jsou k dispozici v síti Ticketportal. Na kvalifikaci stojí 100 korun, na první dvě kola se cena pohybuje od 300 do 400 korun. Od čtvrtfinále do finále vyjdou lístky na 400 až 500 korun.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud