3. října 2022 • 23:35

Lvice má postup! Kvitovou v Ostravě podrželi diváci, uspěla i Martincová

Autor: Miroslav Mazal, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až na poslední chvíli přijala volnou kartu, aby mohla startovat na domácím halovém turnaji v Ostravě. Do špičkově obsazeného podniku kategorie WTA 500 vstoupila Petra Kvitová vydřeným vítězstvím nad Bernardou Peraovou z USA 6:3, 2:6, 6:4. „Jsem hodně unavená. Minulý týden jsem byla nemocná a ležela v posteli,“ líčila česká tenistka. Postup do druhého kola vybojovala také Tereza Martincová, Švýcarku Jil Teichmannovou porazila po dvou zvládnutých tie-breacích. Teď vyzve obhájkyni titulu Anett Kontaveitovou.



Hvězdný turnaj Agel Open odstartoval před ne zcela zaplněnými tribunami. Na úvodní zápas loňské semifinalistky Petry Kvitové ale ze známých osobností do Ostravar Arény dorazil třeba bývalý hokejový reprezentant Zbyněk Irgl. Od úvodu tleskal umění české tenistky, která se proti Bernardě Peraové, rodačce z chorvatského Zadaru hájící barvy USA, dostala do vedení 5:0.

Kvitové se v úvodu souboje levaček dařilo rychle ukončovat výměny, kvalifikantka Peraová se však postupně dostala do zápasu. První sadu už sice světová hráčka číslo 43 nezachránila, ve druhém setu měla navrch a i na startu rozhodující sady získala důležitý brejk.

Domácí favoritka však srovnala a najednou se pořádně začali ozývat diváci, kteří tlačili Češku k vítězství. „I když po nemoci pořád nejsem připravena na takové bitvy, diváci mě opravdu podrželi. Hlavně ve třetí sadě. Jsem ráda, že můžu hrát doma,“ usmívala se Kvitová.

Rozhodující brejk uhrála za stavu 3:3, první zápas od US Open zakončila svým 11. esem.

Petra Kvitová vstoupila do ostravského turnaje Agel Open vítězně
Petra Kvitová vstoupila do ostravského turnaje Agel Open vítězně

Vítězka ve 2. kole vyzve Paulu Badosaovou, turnajovou dvojku. Kvitová může Španělce oplatit porážku z letošního Wimbledonu. „Ostravskou arénu znám moc dobře z fedcupových zápasů. Sice bych si přála o něco rychlejší povrch, ale s tím nic nenadělám,“ dodala.

Z pohledu českého fanouška vypukne hlavní zápas úterního programu po 18. hodině, kdy Karolínu Plíškovou vyzve Američanka Alycia Parksová. Ve středu půjdou do akce zbývající české zástupkyně v 1. kole dvouhry – Barbora Krejčíková a Karolína Muchová.

Azarenková překvapivě končí

Bývalá světová jednička Běloruska Viktoria Azarenková vypadla na ostravském turnaji Agel Open v prvním kole. Vítězka dvou grandslamů podlehla Rusce Jekatěrině Alexandrovové 4:6, 6:4, 2:6. Postoupila i wimbledonská vítězka Jelena Rybakinová, jež zdolala Američanku Madison Keysovou 5:7, 6:3, 6:3. Australanka Ajla Tomljanovicová vyřadila Číňanku Čang Šuaj dvakrát 6:3.

Světová čtyřiadvacítka Azarenková se představila na kurtu poprvé od zářijového US Open, kde vypadla v osmifinále s Karolínou Plíškovou. V utkání s Alexandrovovou přišla šestkrát o servis. Sedmadvacetiletá Ruska si pomohla 12 esy a po triumfu v Soulu si připsala šesté vítězství za sebou. V další fázi narazí buď na Britku Emmu Raducanuovou, nebo na nasazenou pětku Rusku Darju Kasatkinovou.

Tenisový turnaj žen WTA Agel Open 2022 v Ostravě
(tvrdý povrch, dotace 611.210 eur):

Dvouhra - 1. kolo:
Alexandrovová (Rus.) - Azarenková (Běl.) 6:4, 4:6, 6:2, Tomljanovicová (Austr.) - Čang Šuaj (Čína) 6:3, 6:3, Rybakinová (Kaz.) - Keysová (USA) 5:7, 6:3, 6:3, Kvitová (ČR) - Peraová (USA) 6:3, 2:6, 6:4, Martincová (ČR) - Teichmannová (Švýc.) 7:6 (1), 7:6 (5)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud