27. února 2023 • 20:40

Lehečka pod dohledem Berdycha. Nedotáhl bitvu se Zverevem a padl

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nastoupil s odhodláním vrátit se po kruté porážce do herní pohody – navíc před zraky svého tenisového idolu. Plán Jiřího Lehečky na turnaji v Dubaji však záhy ztroskotal. Jednadvacetiletý talent nedotáhl dobře rozehraný zápas 1. kola do vítězného konce a padl s turnajovou sedmičkou Alexanderem Zverevem ve dvouhodinové bitvě 6:4, 3:6, 4:6. V úterý se kvalifikant Tomáš Macháč pokusí zaskočit světovou jedničku Novaka Djokoviče.



V pátečním semifinále podniku v Dauhá měl pět mečbolů proti Andymu Murraymu, přesto padl a na premiérové finále kariéry musel zapomenout. Jiří Lehečka si tak potřeboval spravit chuť na následujícím podniku ATP 500. Do Dubaje jej přijel podpořit i Tomáš Berdych, se kterým strávil český talent společné chvíle na kurtu.

Proti Němci Alexanderu Zverevovi, bývalé světové dvojce, začal Lehečka sebevědomě a první set vyhrál bez komplikací za 33 minut poměrem 6:4. K vidění byl jediný brejkbol, který hned v úvodní hře proměnil český tenista.

Na kurtu, kde v sobotu pozvedla Barbora Krejčíková trofej z turnaje kategorie WTA 1000, se dál hrálo podle českých not. V páté hře druhé sady měl Lehečka dvojici brejkbolů, kterou ovšem nevyužil a soupeř vycítil šanci na obrat.

Němci navíc pomohl sám Lehečka, který v následující hře napáchal dvě dvojchyby v řadě a poprvé v zápase přišel o podání. Zverev nakonec ukončil druhou sadu kvalitním servisem – 6:3.

Zápas v rozhodujícím setu gradoval skvělými výměnami, Lehečka odvrátil dvojici brejkbolů a vedl 2:1. V pátém gamu však přišel o servis čistou hrou a musel dotahovat. Svěřenec Michala Navrátila sice dokázal srovnat na 4:4, jenže následně využil Zverev další šanci na brejk a zápas už dotáhl k vítězství. Oplatil tak Lehečkovi porážku z úvodu sezony na United Cupu (6:4, 6:2).

V Dubaji startuje i světová jednička Novak Djokovič, kterého v prvním kole v úterý v podvečer prověří český kvalifikant Tomáš Macháč.

Tenisový turnaj mužů v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 3,020.535 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Zverev (7-Něm.) - Lehečka (ČR) 4:6, 6:3, 6:4.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud