Jan Jaroch
22. března 2023 • 12:45

Slzy i vztek. Siniaková si zranila zápěstí, K+S v Miami nenastoupí

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sen o „sunshine doublu“, tedy triumfech na dvoutýdenních amerických turnajích v Indian Wells a Miami, skončil pro nejdominantnější pár ženského tenisu záhy. Kateřina Siniaková si zranila na Floridě v úvodním kole dvouhry pravé zápěstí a s Barborou Krejčíkovou se musely odhlásit ze čtyřhry.



Dva turnaje, dva tituly, zápasová bilance 11:0. Zatím dokonalý rok pro nejlepší deblový pár planety se zkomplikoval. Dost krutě. V úterním vstupním zápase singlu jasně čněla Siniaková nad svou americkou soupeřku Claire Liuovou. Vedla 6:3, 3:2 a 40:0. Při jednom z úderů si však obnovila zranění pravého zápěstí, jež ji trápilo už na začátku sezony.

Se slzami v očích si nejprve nechala zranění ošetřit a pokusila se pokračovat. Handicap byl však příliš velký, zvlášť z forhendové strany nemohla do míčku téměř udeřit. A tak přerušila rozehranou výměnu a šla podat ruku 59. tenistce žebříčku, které spadl postup do klína. Temperamentní česká tenistka kousala smůlu těžce a vzteky hodila raketou na vlastní lavičku. Ještě v sobotu slavily s Krejčíkovou velký deblový titul v Indian Wells, o tři dny později se musely v Miami z pavouku coby nasazené jedničky odhlásit.

Po lednovém Australian Open řešila šestadvacetiletá tenistka stejné zranění třítýdenní pauzou, otázkou je, na jak dlouho ji vyřadí aktuální problém. Siniaková je nominována do kvalifikačního zápasu o finálový turnaj BJK Cupu proti Ukrajině, který proběhne v půlce dubna. Její ztráta a tím pádem i rozpad páru K+S by byl pro kapitána Petra Pálu nesmírnou komplikací.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud