27. června 2023 • 16:10

Unavené Češky vzdaly generálku na Wimbledon. Strýcová šanci nevyužila

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Petra Kvitová se odhlásila z turnaje v Eastbourne, kde měla obhajovat loňský titul. Na twitteru o tom informovali organizátoři turnaje. V pavouku ji nahradila Barbora Strýcová, která hned v prvním kole ztratila vedení a vypadla. Kvůli únavě se z wimbledonské generálky na poslední chvíli omluvily i Barbora Krejčíková a Markéta Vondroušová.



„Mrzí mě, že se musím odhlásit a nebudu mít šanci obhájit titul. Eastbourne je jedna mých nejoblíbenějších zastávek na okruhu,“ uvedla třiatřicetiletá Kvitová, která v neděli vyhrála v Berlíně a do turnaje v Eastbourne měla vstoupit hned v úterý.

Před duelem 1. kola se pořadatelům kvůli únavě omluvila i Krejčíková, která v neděli hrála finále dvouhry i čtyřhry na trávě v Birminghamu a získala deblovou trofej. K plánovanému duelu s Uns Džábirovou z Tuniska nenastoupila ani Vondroušová.

Dvojnásobnou wimbledonskou šampionku Kvitovou v pavouku nahradila Strýcová. Sedmatřicetiletá Češka, která se vrátila po mateřské pauze a letos se loučí s kariérou, v prvním kole prohrála 4:6 a 3:6 s Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska.

Sedmnáctá hráčka světa Ostapenková v neděli ve finále v Birminghamu porazila Krejčíkovou. V Eastbourne v posledních dvou letech vždy došla do finále. Loni podlehla Kvitové, předloni získala titul.

V úvodním kole skončila rovněž Češka Marie Bouzková. Čtvrtfinalistka loňského Wimbledonu nedotáhla do konce dobře rozehraný zápas s Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou a podlehla 6:3, 3:6, 6:7. Sedmatřicetiletá Strýcová na svém rozlučkovém turné nestačila jako náhradnice za odhlášenou Kvitovou na Lotyšku Jelenu Ostapenkovou, s kterou prohrála 4:6, 3:6.

Dvaatřicátá hráčka světa Bouzková neuspěla ve dvouhře počtvrté za sebou. Se semifinalistkou letošního Roland Garros Haddadovou Maiaovou prohrála i třetí vzájemné utkání a druhé v tomto roce. V únoru jí podlehla 1:2 na sety také v Abú Zabí.

Bouzková začala utkání lépe a díky brejku ve čtvrtém gamu vyhrála první set. Ve druhé sadě však přišla od stavu 2:2 třikrát o servis a Brazilka vyrovnala. V rozhodujícím třetím setu Bouzková nevyužila dva brejkboly a rozhodla až zkrácená hra. V ní třináctá hráčka světa Haddadová Maiaová utekla brzy do vedení 4:1 a duel uzavřela druhým využitým mečbolem.

Strýcová proti čerstvé vítězce z Birminghamu Ostapenkové sice vedla 3:1, o jedenáct let mladší Lotyška však čtyřmi hrami za sebou vývoj otočila a získala první set. Ve druhé sadě přišla Strýcová třikrát o podání, a přestože odvrátila v závěru tři mečboly, duel za hodinu 28 minut ztratila.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud