11. února 2024 • 18:05

Plíšková má po čtyřech letech titul! Turnajem prošla bez ztráty setu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Někdejší světová tenisová jednička Karolína Plíšková (31) získala po čtyřech letech titul na turnaji WTA. Ve finále v Kluži porazila domácí Anu Bogdanovou 6:4 a 6:3 a cestou k celkově 17. triumfu v kariéře neztratila ani set. Na turnaji v Marseille získal svůj první titul ve čtyřhře Tomáš Macháč.



Plíšková do prvního finále od srpna 2021 nevstoupila dobře. Bogdanová se ujala vedení 3:0, ale dvojnásobná grandslamová finalista třemi body za sebou srovnala. Za stavu 4:4 poté Plíšková sebrala Rumunce servis a získala úvodní sadu pro sebe.

Ve druhé sadě jednatřicetiletá Češka, které patří 78. místo v žebříčku, získala klíčový brejk na 3:2. Výhodu už Plíšková udržela a při druhém mečbolu při podání Bogdanové zápas ukončila. K titulu navíc v Kluži došla bez ztráty jediného setu.

Macháč má první titul z deblu

Tomáš Macháč získal v Marseille první titul ve čtyřhře na okruhu ATP. Při finálovém debutu přehráli společně s Číňanem Čang Č'-čenem finský pár Patrik Niklas-Salminen, Eil Ruusuvuori 6:3, 6:4.

Třiadvacetiletý Macháč a o čtyři roky starší Čang Č'-čen navázali ve Francii na úspěšnou spolupráci z Australian Open, kde při společné premiéře postoupili až do grandslamového semifinále. Při druhém startu nyní v Marseille došli až k zisku trofeje.

Pro oba jde o životní úspěch. Macháč aktuálně figuruje v deblovém žebříčku na 122. místě, v pondělním novém vydání se v něm poprvé v kariéře dostane do první stovky na 86. místo. Kariérní maximum si vylepší i v singlu, v němž vypadl v Marseille ve čtvrtfinále. Posunout by se měl na 62. místo.

Nosková ve čtyřhře neuspěla

Linda Nosková naopak na turnaji v Abú Zabí na první deblový titul na okruhu WTA nedosáhla. S Britkou Heather Watsonovou prohrály ve finále, které bylo kvůli dešti opakovaně přerušeno, s americkou dvojicí Sofia Keninová, Bathanie Matteková-Sandsová 4:6, 6:7.

Devatenáctiletá Nosková si o trofej ve čtyřhře zahrála poprvé v kariéře. Do finále s britskou partnerkou postoupila bez boje poté, co polsko-americký pár Magda Linetteová, Bernarda Peraová k semifinále nenastoupil. Po odstoupení soupeřek nehrály semifinále ani Keninová s Mattekovou-Sandsovou.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud